Cerablus’ta silah sesleri yoğunlaştı

Cerablus’ta silah sesleri yoğunlaştı

Gaziantep’in Karkamış ilçesi karşısında IŞİD’in kontrolünde olan Suriye’nin Cerablus bölgesinde son günlerde silah sesleri eksilmiyor.

Gaziantep'in Karkamış ilçesi karşısında IŞİD’in kontrolündeki Halep'in Cerablus kentinden silah sesleri duyulurken, sabah ve akşam saatlerinde silah ve mayın sesleri yoğunluk kazanıyor.

Suriye’de IŞİD mevzilerine yönelik yapılan hava operasyonlarının ardından IŞİD’in kontrolünde olan Halep'in Cerablus kentinde de silah ve çatışma sesleri artarken, sınır hattı yakınlarına mayın döşemeye çalışan IŞİD militanlarına askerin ateş açtığı belirtildi.

Askerlerin ateş açması üzerine IŞİD militanları sınıra yakın bölgeden uzaklaşırken, bazı IŞİD militanlarının binaların üzerinde görüldüğü bildirildi.

Son günlerde Cerablus’ta artan silah sesleri Karkamış halkında tedirginliğe neden oluyor. Karkamış sakinlerinden B.B, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde silah ve mayın sesleri artmaya başladı. Diğer yandan ilçe halkında sürekli IŞİD Karkamış’a saldıracak dedikoduları bizleri daha da tedirgin ediyor.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.