Çermik Kale Barajı'nda çalışmalar devam ediyor

Çermik Kale Barajı'nda çalışmalar devam ediyor

Çermik Kale Barajı ve sulama inşaatının tamamlanmasıyla 139 bin 420 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır iline yapılan yatırımlarla mümbit topraklar su ile buluşturulmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etme ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik çalışmalar devam ediyor.

Diyarbakır ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynuyor.

Bu kapsamda Çermik İlçesi Kale Barajı'nda yüzde 66 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşıldı.  Baraj ve sulama inşaatının tamamlanmasıyla birlikte toplamda 139 bin 420 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.

Çermik Kale Barajı'nın temelden yüksekliği 79 metre olup 183,49 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip. Çermik Kale Barajı’nın su tutması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarladaki verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak.

Bununla birlikte bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 95 milyon 503 bin TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler