Çermik kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Çermik kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üyesi Çermik Köprü-Der  tarafından,  7'den 70'e binlerce Peygamber aşığının katıldığı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kalabalığın geniş alnan yayıldığı etkinliğe, ilçe merkezi, bağlı köyler ile civar ilçelerden yüzlerce kişinin tekbirler eşliğinde alana geldiği görüldü.

Alandaki peygamber âşıklarının ellerindeki bayraklar ve başlarına bağladıkları bandajlarla,  miting alanı  şenlendi.   

Öte yandan  pek çok Peygamber aşığının, daha rahat görebilmek için, miting alanına hâkim tepelerden etkinliği seyretmeyi tercih ettiği gözlemlendi.

Kadın ve erkeklere  ayrı yerlerin tahsis edildiği etkinlikte sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Etkinlik İhlasiye Camii İmamı İhsan Karaağaç'ın okuduğu Kur'an-i Kerim tilavetiyle başladı.

Miting alanını hınca hınç dolduran Peygamber Sevdalıları okunan mevlidi büyük ilgiyle dinleyip, salavatlara eşlik ederken, Mevlit okunurken duygulu anlar yaşandı.

Grup Vuslat ve Çermik İlahi grubunun seslendirdiği ilahiler büyük bir beğeni topladı. Coşkunun hiç eksik olmadığı etkinlikte küçük kız çocukları seslendirdikleri ilahilerle etkinliğe renk kattı. Çermik Köprü Der başkanı Recep Yüksel’in açılış konuşmasını yaptığı etkinlik, Rehber TV yapımcılarından Cengiz Aydın bir konuşma yaptı.

“Meydanlar Peygamber Sevdalılarına Dar Geliyor”

Konuşmasında Hz Muhammed’in anlatıldığı mevlit etkinliklerine insanların gittikçe daha fazla rağbet ettiğini belirten Aydın, “Bizler Hz. Muhammed’in hayatını okuyorduk. Sonra dedik bu böyle olmaz. Bütün insanlığa onu anlatmalıyız. Evlerden başladık kutlu doğum etkinliklerine. Ev ev mevlitler düzenledik. Odalar bize yetmedi, salonlar yetmedi. Mescitlerde, camilerde Allah Resulünü anlatalım, insanlara haber verelim dedik. Yetmedi, sonra dedik ki, stadyumlarda mevlitler yapalım. Acaba insanlar gelir mi? Ümmet teveccüh eder mi? Sonra o da yetmedi. Meydanlara geldik. Bizler meydanlara geldikçe insanların Hz Muhammed’e hasret olduğunu gördük. Geldik meydanlara, elhamdülillah bu meydan da şahittir.” dedi.

“Bizler Muhammed dedikçe sahte önderlerin tahtları sarsıldı.”

Hz Muhammed’den bahsetmenin, O’nu anlatmanın bazı insanları rahatsız ettiğini vurgulayan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bizler Hz Muhammed’i anlattıkça bazıları dediler ki niye bu meydanlarda Allah’tan, Peygamberden ve O’nun davasından bahsediyorsunuz. Anladık ki bizler Muhammed dedikçe, sahte önderlerin tahtları sarsıldı. Biz Muhammed rehber dedikçe, onlar korkmaya başladı, iftiralar atmaya başladılar. Ama şaşırmıyoruz. Bakın şu dava öyle  yücedir ki, Allah Resulü  de aynı şekilde iftiralara, hakaretlere maruz kaldı.”

Etkinlik Mustafa Apaydın Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.İLKHA
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler