Çermik Müftülüğünden öğrencilere seminer

Çermik Müftülüğünden öğrencilere seminer

Diyarbakır Çermik İlçe Müftülüğü, Çermik Kız Teknik Ve Meslek Lisesi toplantı salonunda öğrencilere yönelik ‘İslam da kadın hakları’ konulu bir seminer verdi.

Diyarbakır İl Müftülüğü Vaizesi Fatma Özbek,  Çermik Kız Teknik ve Meslek Lisesi toplantı salonunda öğrencilere yönelik ‘İslam da kadın hakları’  konulu bir seminer verdi. Yaklaşık 50 dakika süren seminerde Özbek, “Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan eşini yaratıp ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üreten Rabbinizden korkun” ayetine dikkat çekti.

“İslam’ın kadına verdiği değeri hiçbir ideoloji, hiç bir yapı vermemiştir” diyen Özbek, “Asr-ı saadet öncesi kadın bir meta parçası gibi kullanılıyordu. Kız çocukları utanç vericiydi o dönemde. Efendimize peygamberlik görevi verildikten sonra kadın değer buluyor. Peygamberimiz ‘kadınlar erkeklerin eşit yarısıdır.’ yine başka bir Hadis de ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ diyerek kadına paha biçilmez şekilde değer veriyor. Bakın bundan daha üstün bir makam var mıdır? İslam kadına bu kadar değer vermişken başka efsane ve hikâyelerden değil, kadına verilen muazzam önemi Kur’an’dan öğrenelim. Bize en güzel örnek Hz. Hatice, Hz. Fatma, Hz. Meryem gibi güzide şahsiyetlerdir.” şeklinde konuştu. (Mehmet Akarsu-İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.