Çermik sokakları köstebek yuvası gibi

Çermik sokakları köstebek yuvası gibi

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yağmur nedeniyle sokaklarda oluşan çukurlar adeta köstebek yuvasını andırıyor. Belediyenin hizmet götürmediği sokaklarda oluşan çukurları, vatandaşlar kendi imkanları ile dolduruyor.

DİYARBAKIR – Çermik ilçesinde asfaltlanmayan ya da kilitli parke taşları ile döşenmeyen sokaklarda yağışlar ile birlikte büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yağışlar nedeniyle toprak sokaklar çamur deryasına dönerken vatandaşlar evlerine gitmekte zorlanıyor.

 

Derin çukurların oluştuğu ve su şebekesi borularının yüzeye çıktığı sokaklarda belediyenin her hangi bir çalışma yapmadığı görüldü. Çermik Belediyesinden umut kesen vatandaşlar ise kendi imkanları ile sokaklarda oluşan çukurları dolduruyor.

 

Tepe Mahallesi’ndeki ara sokakların bakımsızlığına tepki gösteren mahalle sakinleri “sesimizi duyacak kimse yok mu? diyerek belediyenin duyarsızlığına tepki gösterdiler. Avcılar sokakta oturan vatandaşlar,  sokaklardaki çamur ve çukurlardan dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

 

Mahalle sakinlerinden Ergün Demirkol,’’Sokağımızın ne halde olduğunu görüyorsunuz. Yağmur sularıyla aşınan zemin, su şebekelerinin borularını dışarıya çıkarmış vaziyette.Bu durumda buradan gerek araç gerek yaya olarak evlerimize giderken, çukur ve çamurdan dolayı sıkıntı çekiyoruz. Komşularımız kazma,kürek ,kova ve el arabasından oluşan malzemelerle, getirdikleri toprağı oluşan çukurlara doldurarak kapatmaya çalışıyorlar. Halimizi görüyorsun. Bu şehirde halimizi görecek kimse yok mu?’’ diyerek tepkisini dile getirdi.(Mehmet Akarsu – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.