Çermik’in Karacaveren köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Çermik’in Karacaveren köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Karacaveren köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Peygamber âşıkları yoğun katılım gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı Çermik Köprü  Der tarafından Çermik ilçesine bağlı Karacaveren köyünde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Kutlu Doğum Etkinliğine köy sakinlerinin yanı sıra çevre köylerden ve Çermik’ten de yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Öğle namazını camide kılan misafirlere etkinlik öncesi yemek ikramında bulunuldu. Köy meydanında yapılan etkinlikte, erkek ve kadınlar için ayrı yerlerin ayrıldığı gözlenirken, meydanda açılan pankart ve tevhid bayrakları renkli görüntüler oluşturdu.

Program, İsmail Doğan Hoca'nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Çermik çocuk ilahi grubunun seslendirdiği  birbirinden güzel ilahiler, akabinde de okunan mevlidi şerif ile katılımcılar coşkulu ve duygulu  anlar yaşadı.  

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdülbari Çelik, Hz Muhammed’e (sav) ümmet olmanın her şeyden üstün olduğuna dikkat çekti.

“Hz Muhammed’e (Sav) Tabi Olanlar Kurtulmuştur’’

Kurtuluşun Peygamber Efendimizin getirdiklerine riayet etmekte olduğunu söyleyen   Çelik,’’ Hz Muhammed’in (sav) getirdiklerine iman eden, ona hürmet eden, onun getirdiği davanın taraftarlığını yapanları, Kur’an-ı kerim müjdeliyor. Allah’ın Resulüne tabi olanları, Allah dünyada dert, keder ve yenilgiden uzak tutacaktır. Allah Teâlâ ahirette ise azabından ve gazabından onları emin kılacaktır. Ey Sevgili Peygamber âşıkları! Allah azze ve celle, Efendimizi emsalsiz olarak yaratmıştır. Hem dünyada, hem ahirette onun gibi doğru, onun gibi dürüst biri daha olmayacaktır, onun gibi güvenilir ve onun gibi bir örnek daha olmayacaktır. Allah-u Teala Rasüllullahı bizlere numune ve örnek kılmıştır. Bizleri onun ümmeti kılan Allah’a hamdolsun. Bizler dünya ve ahiret kurtuluşunu istiyorsak, Peygamber Efendimizin sünnet-i seniyesine sımsıkı sarılarak bunu elde edebiliriz. ‘dedi.

Özlem ajans sanatçılarından Derviş Madsor, Rıdvan Kahraman ve Mehmet Akarsu’nun  okudukları ilahilere katılımcılar eşlik ederek adeta coştu.

Etkinlik yapılan duayla sonbuldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.