Çermik'te 5 yıldızlı termal köy projesi

Çermik'te 5 yıldızlı termal köy projesi

Hamzalar Tekstil, Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'ne 5 yıldızlı Termal Tatil Köyü kazandırıyor.

Hamzalar Tekstil, Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'ne 5 yıldızlı Termal Tatil Köyü kazandırıyor. Hamzalar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öner, tesisin inşaatına bu yıl içinde başlayacaklarını söyledi.

300 bin metrekare alana yapılacak olan 5 yıldızlı termal tatil köyü içerisinde; devremülk, kaplıca, SPA merkezi, aquapark, çocuk eğlence merkezi, hayvanat bahçesi, AVM, sağlık merkezi, ibadethaneler (cami, sinagog, cemevi, kilise) ve 5 yıldızlı kongre & SPA oteli yer alacak. Hamzalar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öner, bölgeye yapacağı yatırımla ilgili olarak Diyarbakır, Siirt, Elazığ, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep illerinde valilik, belediyeler ve kaymakamlıkları ziyaret ederek projesini tanıttı.

"İLK ETABI 18 AY SONRA TESLİM EDİLECEK"

Çermik İlçesi'nde yapılacak olan tesisin sağlık turizmine katkısının çok önemli olduğunu vurgulayan Öner, ilçede bin 200 yataklı pansiyon olmasına rağmen 100 bine yakın insanın yaz aylarında burada konakladığını söyledi. Bu yıl içinde temeli atarak, inşaata başlayacaklarını belirten Öner, şunları kaydetti: "Kaplıca suyunun sağlık turizmine kazandırılması bölge ve ülkeye önemli bir değer katacak. 18 ay sonra ilk etabını teslim edeceğiz. Güneydoğu'nun sağlık turizmi için böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardı. Biz birinci sınıf 5 yıldızlı kaplıca tatil köyünü, SPA merkezini ve 5 Yıldızlı Kongre & SPA otelini bölgemize kazandıracağız. Ayrıca yapımına başlayacağımız tesis Ortadoğu, Kuzey Irak ve Avrupa'dan da şimdiden talep görmeye başladı."

ensonhaber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler