Çermik'te Kutlu Doğum coşkusu video

Çermik'te Kutlu Doğum coşkusu video

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Köprü-Der, Çermik'te kutlu doğum etkinliği düzenledi.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Köprü-Der Çermik'te Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi. Doğruhaber gazetesi yazarlarından Özkan Yaman ve Muzaffer Karavil'in birer konuşma yaptığı etkinlikte meydanda yer bulmayan kimi katılımcılar yüksek tepelere çıkarak etkinliği izledi.

Etkinlik 13.30'da Mehmet Koçer Hoca'nın okuduğu Kur'an-i Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Türkçe ve Kürtçe mevlit okundu.

Okunan mevlitten sonra Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop ve Çermik İlahi Grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.


Peygamber Efendimiz ümmetine çok düşkündü
Programda bir konuşma yapan Doğruhaber gazetesi yazarlarında Özkan Yaman Resulullah'ın örnek hayatından kesitler anlattı. Peygamberimizin kendi ümmetine çok düşkün olduğuna değinen Özkan Hoca; "O'nunla aynı dönemde yaşayan Kisra ve Kayserler kendi halklarını aç, susuz bırakarak köleler gibi çalıştırıyorlardı. Ama o devlet başkanı olduğu halde kendi sahabelerinden helallik istiyor ve 'Kimin benden bir alacağı varsa, gelsin alsın' diyordu" ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin ümmetinin kurtuluşu için geceleri çokça dua ettiğine değinen Özkan Hoca sözlerini şöyle sürdürdü: "Hz Aişe, Efendimizin geceleri saatlerce namaz kılıp ümmetine dua ettiğini görünce kendisine bunun nedenini sormuş. Efendimiz de; 'Ya Aişe ben ölene kadar ümmetimi istemeye devam edeceğim. Kabirde ümmetim demeye devam edeceğim. Rabbin sana verecek ve Sen de razı olacaksın vaadi gerçekleşene kadar ümmetim demeye devam edeceğim' dedi."

Özkan Yaman Hoca'nın konuşmasından sonra Çermik Kız ilahi grubu Resullulah Efendimizi konu edinen ilahiler ve şiirler seslendirdi.


İslam düşmanlarının oyunları boşa çıkmıştır
Etkinlikte bir konuşma yapan Muzaffer Karavil Hoca; "Bu kalabalığı gördükten sonra İslam düşmanlarının oyunlarının boşa çıktığını görüyoruz" diyerek "Efendimizin mesajını tahrife çalıştılar. Ama başaramadılar. Biz Kur'an-ı ve Sünneti baş tacı etmeliyiz. Allah'ın (CC) kitabını raflardan indirip hayatımıza tatbik etmeliyiz. Sadece La İlahe İllallah demek yetmez" dedi.

Etkinliğe katılan bayanlara hitap ederek konuşmasını sürdüren Muzaffer Hoca, "Kadınlar kimi zaman erkekleri bile geride bırakacak fedakârlıklarda bulunuyorlardı. Uhud savaşında eşi, kardeşi ve oğullarının şehadet haberi kendisine bildirilen Sümeyra annemiz buna aldırmamış ve 'Resullah yaşıyorsa kederler, sıkıntılar bana bir şey yapamaz' diyerek büyük bir fedakarlık örneği göstermiştir" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Çermik Köprü-Der başkanı Recep Yüksel Hoca'nın yaptığı kapanış duasıyla etkinlik sona erdi. (Veysi Buran/Cebrail Baran - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler