Cesaretiyle Norveç'teki cami saldırganını engelledi

Cesaretiyle Norveç'teki cami saldırganını engelledi

Norveç'teki bir camiye saldırı düzenleyen kişiyi engelleyen 65 yaşındaki Muhammed Refik, büyük bir kahramanlık örneği gösterdi.

Norveç'in başkenti Oslo'nun dış mahallelerindeki Al-Noor Camii'ne düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi yaralanmıştı.

Saldırı sonrası cami cemaatinden yaşlı birinin saldırganı bastırdığı ifade edilmişti.

Olayın ardından yaşlı adamın saldırganı nasıl alt ettiği de ortaya çıktı.

Olay sırasında camide bulunan ve müdahalesiyle saldırganın elindeki silahı almayı başaran 65 yaşındaki Muhammed Refik, büyük bir kahramanlık örneği gösterdi.

Gözaltında bulunan 21 yaşındaki Philip Manshaus adlı saldırganın camiye girdiği esnada içeride Kuran okuduğu belirtilen Refik, saldırgan ateş açmaya başladığı anda yerinden fırlayarak müdahalede bulunduğu ifade edildi.

BBC'ye konuşan Refik, saldırganın yan kapıdan camiye girdiğini ve girer girmez ateş açmaya başladığını söyledi.

Saldırgana sol tarafından sarılarak yere düşürdüğünü anlatan Refik, daha sonra aralarında bir boğuşma yaşandığını ve o esnada saldırganın parmağını sol gözüne soktuğunu anlattı.

Olayın görgü tanıklarından Irfan Mushtaq da "Adam kapıdan içeri girdiğinde kahramanımız çık hızlı davrandı. Oturmuş Kur'an okuyordu. Ayağa kalkıp teröristin üzerine doğru ilerlemeye başladı. O sırada terörist ateş açmaya devam ediyordu. Muhammed, müdahale edip silahın yere düşmesini sağladı." dedi.

Üzerinde kurşun geçirmez yelek olduğu belirtilen saldırganın, caminin cam yan kapısını kırarak içeriye girdiği ve ateş açmaya başladığı belirtilmişti.

Norveç basını, saldırganın sosyal medya paylaşımlarının ABD'nin El Paso kentinde ve Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde düzenlenen silahlı saldırılardan etkilenip ilham aldığının anlaşıldığını yazıyor.

Norveç emniyeti ise saldırıyla ilgili başlattığı 'terör soruşturmasına' devam ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler