Ceviz Projesi kapsamında tel ve demir dikme dağıtımı başladı

Ceviz Projesi kapsamında tel ve demir dikme dağıtımı başladı

Ceviz üretiminin artırılması amacıyla Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere tel ve demir dikme dağıtımına başladı.

Son yıllarda tüketimi artış gösteren ve ekonomik değeri yüksek ceviz üretiminin artırılması amacıyla Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere tel ve demir dikme dağıtımına Siirt’in Eruh ilçesinde başlandığını ve hafta içerisinde de Pervari ilçesinde çevre ihata malzemelerinin dağıtımına devam edeceği belirtildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada, "İlimizde uygulanan "Ceviz Projesi " ile son yıllarda tüketimi artış gösteren ve ekonomik değeri yüksek ceviz üretiminin artırılması amacıyla ilimizde yeni ceviz bahçeleri yapılmaktadır. Gerçekleştirilen Ceviz Projesi kapsamında toplam 173 çiftçimize bin 210 alanda kurulacak olan ceviz bahçeleri için 30 bin 570 adet ceviz fidanı, 45 bin 820 metre tel örgü ve 15 bin 243 adet demir dikme dağıtımı yapılacaktır." denildi.

Tel ve demir dikme dağıtımının başladığı belirtilen açıklamada, "İlk olarak Eruh İlçemizde 9 bin 610 metre tel örgü ve 3 bin 204 adet demir dikme dağıtımı gerçekleştirilmiş olup önümüzdeki hafta içerisinde Pervari ilçemizde, çevre ihata malzemelerinin dağıtımına devam edilecektir. Ceviz fidanları dağıtımının ise ekim ayının ilk haftasından itibaren en kısa sürede tamamlanması planlanmaktadır." İfadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.