Ceviz ve Badem Eylem Planı Mersin' de hayata geçti

Ceviz ve Badem Eylem Planı Mersin' de hayata geçti

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2012-2016 yıllarını kapsayan Ceviz Eylem Planı ve 2013-2017 yıllarını kapsayan Badem Eylem Planı çerçevesinde ceviz ve badem ağaçlandırılması yapıldı.

MERSİN - Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2012-2016 yıllarını kapsayan Ceviz Eylem Planı ve 2013-2017 yıllarını kapsayan Badem Eylem Planı çerçevesinde Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Erdemli Orman İşletmesinde ceviz ve badem ağaçlandırılması yapıldı. Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünce 2012 yılında Güzeloluk, Harfili, Küstüllü ve Sarıkaya Köyleri sınırları içerisinde 50 Ha ceviz, 50 Ha badem olmak üzere toplam 100 Ha sahada 5 bin 500 adet ceviz ve 11 bin 700 adet badem fidanı dikildi.

 

Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ve beraberindeki teknik elemanlarla birlikte çalışma yapılan sahalarda incelemelerde bulundu.

 

İncelemeler sonucunda Bölge Müdürü Abit Baca, "Bakanlığımızca yürürlüğe konulan Ceviz ve Badem Eylem Planları kapsamında Mersin' de tüm işletme müdürlüklerinde yetişme muhiti ve iklimi uygun olan her işletme şefliğinde en az bir tane ceviz ya da badem benzeri, meyveli türlerden oluşan orman kurmayı hedefliyoruz. Böylece bu eylem planları orman köylüsünün yüzünü güldürecek, ceviz ve badem üretiminde Mersin'imiz önemli bir paya sahip olacaktır. 2013 yılında da Erdemli Orman İşletmesince 100 Ha ceviz ağaçlandırması programa alınmış ve uygulanmaya başlanmıştır. Diğer işletme müdürlüklerimizde de aynı şekilde programlar devam etmektedir. Arkadaşlarımızı yapmış oldukları faaliyetlerden dolayı tebrik ediyorum. İnşallah bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.