Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: TOKİ eliyle 550 konut yapım sürecini başlattık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: TOKİ eliyle 550 konut yapım sürecini başlattık

Sel felaketinin ardından Rize'de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaşanan sel sonrasında seferber olduklarını belirterek, "TOKİ Başkanlığımız eliyle 550 konut yapım sürecini başlattık" dedi.

Bakan Kurum, kentte 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de kaybolduğu sel ve heyelanlarla ilgili olarak, yaşanan sel felaketinde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

"Selin olduğu andan itibaren tüm kurumlarımız seferber oldu." diyen Kurum, "Şu an itibarıyla tüm yollarımız açık. Selin etkilendiği tüm ilçelerimizde, beldelerimizde altyapı hasarları giderilmiş, içme suyu verilmiş durumda. Yeni kalıcı imalatlara ilişkin gerek yollar gerek konutların yapımı için adımlarımızı attık.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz dere ıslahlarıyla ilgili çalışmalarını başlattı. Sel bölgesindeki tüm alanların hasar tespit çalışmaları yapıldı. Bayramdan hemen sonra kalıcı imalatların yapımı sürecine gireceğiz.

Selin yaralarını sarmak adına tüm adımları atıyor olacağız. Diğer taraftan hem selden etkilenen hem de sel riski altında bulunan kardeşlerimizi taşımak amacıyla TOKİ Başkanlığımız eliyle 550 konut yapım sürecini de başlattık.

En geç bir yıl içerisinde de konutlarımızın teslimini yapıyor olacağız. Amacımız Rize’de selden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını en hızlı şekilde sarmak." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.