Ceylanpınar'da tedirginlik hakim

Ceylanpınar'da tedirginlik hakim

​Türkiye ile ABD arasından anlaşma sağlandığı halde Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Rasulayn'de ara ara çatışma seslerinin gelmesi ilçe sakinlerini tedirgin ediyor.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Barış Pınarı Harekatı'na 5 gün ara verildi. Pence, Suriye'nin kuzeydoğusundan YPG'nin 120 saat içinde çekileceğini ve ABD'nin bunu sağlayacağını belirtmişti.

Yapılan anlaşma ve açıklamalara rağmen PKK/YPG'nin taciz ateşleri devam etti. Verilen aranın 3'üncü gününde de Suriye'nin Rasulayn kentinde ara ara çatışma seslerinin gelmesi Ceylanpınar ilçe sakinlerini tedirgin ediyor.

9 Ekim'de Türkiye'nin başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı' ile  Suriye'nin kuzeydoğusundan bulunan PKK/'YPGlilerin Türkiye'nin sınırında bulunan Nusaybin, Ceylanpınar ve Akçakale'deki sivil halkı hedef alması nedeniyle vatandaşlar başka şehirlerdeki ailelerinin yanına sığınmak zorunda kaldı.

Harekata verilen ara ile ilçelerde hayat normale dönerken, özelikle Ceylanpınar'ın karşısındaki Rasulayn'dan gelen çatışma sesleri nedeniyle vatandaşların endişeli bekleyişi sürüyor.

Okullar tatil edilecek mi?

9 Ekim'den bu yana okulların tatil edildiği sınırdaki ilçelerde yarın ve salı günü okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.  Vatandaşlar, okulların bu süreçte açılmasının riskli olduğunu belirtirken yetkililerden konuyla ilgili açıklama yapmalarını istedi.

Esnaf dükkanını açıp açmamakta kararsız   

Belli aralıklarla gelen çatışma sesleri nedeniyle esnaf da dükkanını açıp açmamakta kararsız kaldı. Kimi esnaf dükkanını açarak satış yapmaya başlarken kimi esnaf da 120 saatlik anlaşmanın biteceği salı gününü bekliyor.  

Ceylanpınar'da harekâtı durdurma haberleriyle ilçeye dönen vatandaşların endişeli bekleyişi sürüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.