“Cezaevinde çıplak arama mağduru” Öztürk’ten HÜDA PAR’a ziyaret

“Cezaevinde çıplak arama mağduru” Öztürk’ten HÜDA PAR’a ziyaret

Sincan Cezaevi'nde bulunan eşini, 2 kız çocuğuyla ziyarete giden Ferda Öztürk, kızlarına cezaevinde çıplak arama yapıldığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

Her hafta eşini ziyarete giden 2 kız annesi Ferda Öztürk, Sincan Cezaevindeki son ziyaretinde, daha önce hiç karşılaşmadığı kötü bir muameleye maruz kaldığını belirtmiş, biri 14 aylık diğeri 10 yaşındaki kızlarının çıplak arandığını dile getirmiş, yetkililere sesini duyurmaya çalışmıştı.

Yaşananların ardından HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan mağdur aileyi arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Karaarslan ile mağdur aile arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından 2 kız annesi Ferda Öztürk, mağduriyetini dile getirmek üzere HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığını ziyaret etti.

Mağdur Öztürk’ü HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve eşi birlikte karşıladı.

HÜDA PAR Ankara İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanı Harun Agah'ın da hazır bulunduğu ziyarette, Öztürk ailesinin yaşadığı mağduriyet dinlendi.

Mağdur aileyi dinledikten sonra konuşan Karaarslan, yapılanların ivedilikle araştırılması gerektiğin belirtti. Karaarslan, tetkikler sonucu eğer yaşanmış bir mağduriyet varsa ilgili kişiler hakkında derhal hukuki işlem başlatılması gerektiğini kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.