Cezaevlerinde Corona virüs için alınan önlemler nelerdir?

Cezaevlerinde Corona virüs için alınan önlemler nelerdir?

​Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Corona virüse karşı tüm tedbirlerimizi aldık. Acil eylem planımızı sürekli güncelleyip titizlikle uyguluyoruz." dedi.

Şu ana kadar tutuklu ve hükümlülerde yapılan test sonuçlarının negatif olduğunu belirten Adalet Bakanı Gül, alınan tedbirler kapsamında görüş günlerinin sınırlandırılabileceğini kaydetti.

Adalet Bakanlığının Corona virüse karşı aldığı tedbirler şöyle;

1-Corona virüse karşı alınacak tedbirleri içeren bir acil eylem planı hazırlandı. Eylem planının uygulanması Bakanlık bünyesinde kurulan bir komisyon tarafından günlük olarak takip edilmektedir.

2-Eylem olanı, Sağlık Bakanlığı ve Corona virüs Bilim Kurulu değerlendirmeleri doğrultusunda Adalet Bakanlığının bütün birimleri tarafından aşama aşama uygulanacaktır.

3-Herhangi bir zorunluluk bulunmadığı müddetçe yurt dışına ziyaretler ve yurt dışından gelen heyet ziyaretlerinin kabulü nisan ayı sonuna kadar iptal edilmiştir.

4-Bakanlığımızın bünyesinde gerçekleştirilecek toplantı, eğitim, seminer gibi bütün toplu faaliyetler yine nisan ayı sonuna kadar iptal edilmiştir.

5-Yurt dışından gelen personel, Corona virüs testleri ve ilgili tetkiklerin yapılması için sağlık kurumuna yönlendirilmekte olup personelin yurda giriş yaptığı andan itibaren ilk 14 günü raporlu olarak geçirmesi takip edilmektedir.

6-Adliyeler, Bakanlık merkez teşkilatı, ilgili kurumlar ve ceza infaz kurumları dahil bütün kurumlarda dezenfeksiyon ve temizlik işlemleri rutin olarak yapılmaktadır.

7-Ring ve servis araçları başta olmak üzere bütün araçlar her kullanımdan sonra temizlenip dezenfekte edilmektedir.

8-Adliyelerin, Bakanlığımıza bağlı bütün binaların, ceza infaz kurumlarının, satış mağazalarının, atölyelerin, denetimli serbestlik binalarının ve eğitim merkezlerinin girişlerinde dezenfektanlar bulundurulmaktadır. Hijyen noktasında farkındalığın artırılması amacıyla personele eğitim verilmekte olup vatandaşlara yönelik duyurular yapılmaktadır.

Ceza infaz kurumlarında alınan tedbirler ise şöyle;

1-Kuruma kabul işlemleri esnasında hastalık belirtisi gözlemlenen tutuklu ve hükümlüler, hastanelere sevk edilerek, sağlık raporları doğrultusunda ceza infaz kurumlarına kabul edilmektedir.

2-Hastalık belirtisi gözlemlenmeyen ilk kez kuruma gelen tutuklu ve hükümlüler ise imkanlar dahilinde 14 gün süreyle ayrı bir bölümde tutulmaktadır.

3-İlk kabul işlemleri esnasında tutuklu ve hükümlülerin son dönemde yurt dışına gidip gitmediği kolluk marifetiyle tespit edilmektedir.

4-Yüksek ateş, öksürük gibi rahatsızlıkları gözlemlenen tutuklu ve hükümlülerin, gecikmezsizin hastaneye sevki sağlanmakta, tedavileri tamamlanan ve test sonuçları negatif çıkanlar kuruma kabul edilmektedir. Şu ana kadar ceza infaz kurumlarımızda Corona virüs testi pozitif çıkan tutuklu ve hükümlü bulunmamaktadır.

5-Son dönemde yurt dışına çıkmış olan yabancı ve Türk vatandaşı ziyaretçilerin tutuklu ve hükümlüleri ziyaret etmesine izin verilmeyecek.

6-Gerekli görüldüğü takdirde açık görüş dahil bütün ziyaretlerin kademeli olarak sınırlandırılması planlanmaktadır.

7-Bütün ceza infaz kurumlarına yeteri kadar ateş ölçer, dezenfektan ve temizlik malzemesi temin edilmiştir.

8-Salgın ihtimaline karşı bütün ceza infaz kurumlarında ilk müdahale esnasında gerekli olan tulum, maske, eldiven, gözlük, galoş, bone ve sıhhi önlük ihtiyacı giderilmiştir.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.