Cezayir Cumhurbaşkanı'ndan olağanüstü gelişmelere karşı "teyakkuz" çağrısı

Cezayir Cumhurbaşkanı'ndan olağanüstü gelişmelere karşı "teyakkuz" çağrısı

​Cezayir Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Yüksek Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık eden Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, yakın bölgesel alanda olağanüstü gelişmeler karşısında teyakkuz halinde olunması gerektiğini söyledi.

Tebbun, Cezayir'in komşu bölgelerde izlenen olağanüstü gelişmeler ve 2021'deki olabilecek durumlara hazırlıklı olmak adına dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Cezayir Başbakanı Abdulaziz Cerrad, aralık ayında yaptığı açıklamada Fas ile siyonist işgal rejimi arasında varılan "normalleşme(!)" adı altında ihanet anlaşmasına dikkati çekmiş ve "Cezayir hedeftedir. Siyonist oluşumun sınırlarımıza ulaşmak için gerçek bir arzusu bulunuyor" ifadelerini kullanmıştı.

Fas ve Cezayir arasındaki anlaşmazlıkların temelinde Batı Sahra sorunu yer almaktadır. Fas, Cezayir'i Batı Sahra bölgesindeki Polisario Cephesini desteklemekle suçluyor.

Fas, 1994'te Cezayir vatandaşlarından vize talep etmesi üzerine Cezayir de iki ülke arasındaki sınır kapılarını kapatmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.