Cezayir rehineleri öldürerek kurtarıyor! Foto

Cezayir rehineleri öldürerek kurtarıyor! Foto

Cezayir'deki BP tesislerindeki yabancıları rehin alan Kanla İmza Atanlar Tugayı savaşçılarına yönelik ordu operasyonunda 11 savaşçının öldürüldüğü belirtildi. Ellerinde kalan son 7 rehinenin de öldürüldüğü ifade edildi.

Fransa'nın Mali'deki İslamcılara yönelik savaşının ilk bedelini Batı Cezayir'de ödedi. Tüm Batılı devletlerin ve çok sayıda Afrika ülkesinin desteğini alan Fransa'nın Mali operasyonu nedeniyle, BP tesislerine düzenlenen saldırı en kanlı rehin alma olaylarından biri olarak tarihe geçti. Ancak rehinelerin büyük çoğunluğu, sözde kurtarma operasyonu düzenleyen Cezayir askerleri tarafından öldürüldü.

Kanla İmza Atanlar Tugayı'nın 4 gündür süren rehin alma eyleminde bugün bir kez daha saldırı düzenleyen Cezayir ordusunun 11 savaşçıyı öldürdüğü belirtildi. Direnişçilerin de ellerinde kalan son 7 rehineyi öldürdüğü öne sürüldü.

Grup tuttukları son rehinelerin 3 Belçikalı, 2 Amerikalı, bir Japon ve bir İngiliz olduğunu açıklamıştı.

Ancak bu rehinelerin Cezayir ordusu tarafından öldürülmüş olma ihtimali de yüksek. Zira 4 gündür süren eylemi bastırmak için daha önce düzenledikleri saldırıda 31 rehineyi öldürdüler.

Ölü ve yaralı sayısı henüz net değil.

Hayatta kalan bir direnişçi olup olmadığı da henüz bilinmiyor. Operasyon resmen sona ermedi.

Cezayir otoriteleri, içerde 30 savaşçı olduğunu tahmin ediyordu. Daha önce 18 savaşçının öldürüldüğü bilgisi verilmişti.

Tesisin içinden bir telefonla kaydedilen görüntüler yayınlandı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.