Cezayir Trump'ın Batı Sahra kararının hukuki geçerliliğinin olmadığını duyurdu

Cezayir Trump'ın Batı Sahra kararının hukuki geçerliliğinin olmadığını duyurdu

​Cezayir Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Trump'ın Fas'ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini tanımasının hiçbir hukuki geçerliliğinin olmadığını açıkladı.

Trump'ın Fas'ın Siyonist işgal rejimi ile ilişkileri "normalleştirme" karşılığında Batı Sahra bölgesine ilişkin ilan ettiği kararın sonrasında Cezayir'den ilk resmi değerledirme Dışişleri Bakanlığından yapıldı.

Trump'ın aldığı kararın, Batı Sahra konusunun çözümü adına sarf edilen çabalara zarar verdiği belirtilen yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bu kararın hiçbir hukuki geçerliliği yoktur. Zira Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarıyla çelişmektedir.

Fas; BAE, Bahreyn ve Sudan'ın ardından "normalleşme" adı altında Filistin davasına ihanet eden 4'üncü Arap ülkesi oldu

Trump 10 Aralık'ta, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fas ile işgalci siyonist rejimin "normalleşmeye" vardıklarını açıklamıştı.

Trump, yaptığı açıklamada, "Bugün, Batı Sahra üzerinde Fas'ın hakimiyetini tanıdığımız bir bildiri imzaladım." diyerek "Fas'ın ciddi, güvenilir ve gerçekçi özerklik teklifinin, kalıcı barış ve refah için tek, kalıcı çözüm olduğunu" savundu.

https://ilkha.com/dunya/siyonist-sevicisi-sisi-den-ihanet-kervanina-katilan-fas-a-ovgu-146112

Trump, başka bir paylaşımında da "İki muhteşem dostumuz israil ve Fas Krallığı, tam diplomatik ilişki kurulması için anlaşmaya vardı. Bu, Orta Doğu'da barış için büyük bir atılım." görüşlerini savundu.

Batı Sahra sorunu

Batı Sahra, Afrika kıtasının kuzeybatısında yer alan ve 1975 yılında İspanya sömürgesinden kurtulduktan sonra Fas tarafından hak iddia edilen ve günümüzde de üçte ikisini fiilen yöneten bölgedir.

Cezayir'in destek verdiği bağımsızlık yanlısı Polisario Cephesi ise Batı Sahra'nın bağımsız devlet olduğunu savunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.