Cezayir yolcu uçağı düştü

Cezayir yolcu uçağı düştü

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan Cezayir'e giden Cezayir Air Algeir şirketine ait uçak ile kalkıştan 50 dakia sonra temas kurulamadığı bildirildi, uçağın düştüğü öbildiriliyor

Burkina Faso'dan Cezayir'e gitmek üzere havalanan Cezayir Hava Yolları'na ait yolcu uçağıyla Mali üzerindeyken irtibatın koptuğu bildirildi. Uçağın Nijer'in başkenti Niamey yakınlarında düştüğü açıklandı.

Cezayir Hava Yolları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou’dan havalanan 5 bin 17 sefer sayılı Cezayir Hava Yolları'na ait uçak ile havalandıktan 50 dakika sonra irtibatın koptuğu belirtildi.

Açıklamada, Cezayir Hava Yolları'nın, acil durum ilan ettiği ifade edildi.  Uçaktaki yolcu sayısı 116 olarak açıklandı.

'NİJER'DE DÜŞTÜ'

Bu arada Cezayir medyası uçağın Nijer'in başkenti Niamey yakınlarında düştüğünü duyurdu. Cezayir resmi makamları da ilerleyen saatlerde bu bilgiyi doğruladı. Cezayir Havayolları uçağının rotası üzerinde şiddetli fırtınaların olduğu, pilota "Görüş mesafesi düşük, rotanı değiştir" dendiği belirtiliyor.

Fransız ve Cezayirlilerin de bulunduğu uçakta mürettebatın İspanyol olduğu kaydedildi. Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının, Cezayir Hava Yolları tarafından bir İspanyol hava şirketinden kiralandığı ifade edildi.

EN AZ 50 FRANSIZ YOLCU VARDI

Burkina Faso-Cezayir seferi sırasında irtibatın koptuğu açıklanan uçakta en az 50 Fransız vatandaşı olduğu tahmin ediliyor.

Fransa'da Ulaştırmadan Sorumlu Müsteşar Frederic Cuvillier, uçakta Fransız vatandaşlarının olduğunu açıkladı.

Europe 1 televizyonuna konuşan Cezayir Havayolları'nın Burkina Faso'daki temsilcisi ise yolcu listesinde 50 Fransız vatandaşının olduğunu belirtti.

Daha önce 50 ila 80 arasında Fransız vatandaşının uçakta olabileceği kaydedilmişti. Konuyla ilgili Paris Charles De Gaulle ve Marsilya havalimanlarında kriz masası oluşturuldu.

ENKAZ ARANIYOR

Cezayir askeri uçakları ile Mali'de görev yapan Fransız uçaklarının irtibatı kopan yolcu uçağını arama faaliyetleri devam ediyor. Uçağın, Mali ve Nijer sınırlarındaki çölde arandığı ifade edildi.

Cezayir makamlarının, uçağın Burkina Faso hava sahasından çıktıktan sonra kaybolması dolayısıyla sınır komşuları Mali ve Nijer hükümetinden kendilerine kolaylık sağlanmasını istediği belirtildi.

Cezayir Hava Yolları, tarafından yapılan yazılı açıklamada, uçaktan en son Mali'nin Gao şehri üzerinde sinyal alındığı kaydedildi. Açıklamada, "Uçakta 7'si mürettebat 119 kişi vardı. Mürettebatın hepsi İspanyol. Uçak, İspanyol Swiftair şirketinden kiralandı" denildi.

Cezayir Başbakanı Abdulmalik Sellal, basına yaptığı açıklamada, arama faaliyetlerinin kolaylaştırılması için bölge ülkeleriyle iletişime geçildiğini belirtti. Sellal, uçağın yolcularının çeşitli ülke vatandaşlarından oluştuğunu söyledi.

Cezayir Havayolları tarafından işletilen İspanyol Swiftair şirketine ait MD83 model uçakta hayatına kaybeden yolcuların listesi açıklandı.

İspanyol yetkililere göre uçakta 50 Fransız, 24 Burkina Faso, 6 Cezayir, 4 Alman, 5 Kamerun, 8 Lübnan, 1 Lüksemburg, 1 Belçika, 1 Mısır, 1 Mali ve 1 de İsviçre vatandaşı bulunuyordu. Kazada ayrıca müretabattan 6 İspanyol vatandaşı hayatını kaybetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.