Cezayir yönetimi Kuaşi kardeşlerin cenazelerini reddetti!

Cezayir yönetimi Kuaşi kardeşlerin cenazelerini reddetti!

Cezayir Charlie Hebdo saldırısının zanlıları Kuaşi kardeşlerin cenazelerinin Cezayir'e defnedilmesine izin vermedi

Fransa, Cezayir'den Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırının zanlıları Kuaşi kardeşlerin Cezayir topraklarında defnedilmesini talep etti. Cezayirli yetkililer talebi reddetti.

Cezayir gazetesi Ennahar'ın haberine göre, Fransız yetkililer 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'yu hedef alan saldırının zanlıları Cezayir asıllı Şerif ve Said Kuaşi'nin Cezayir'de toprağa verilmesini istedi. Ancak Cezayir makamları cenazeleri teslim almak için Fransa'dan iletilen talebi reddetti.

Konuyla ilgili kaynaklara dayandırılan haberde gazete Fransa'nın talebinin resmi kanallarla iletildiğini belirtti. Gazeteye göre, Kuaşi kardeşlerin Cezayir vatandaşlığının bulunmadığı gerekçesiyle talep hızlı bir şekilde ve kesin bir dille yetkililer tarafından reddedildi. Kuaşi kardeşlerin Fransa'da ailelerinin katıldığı sessiz bir törenle defnedildikleri bildirildi. Kuaşi kardeşlerin cenaze töreninde polislerin de olduğu ve çevrede güvenlik önlemleri alındığı belirtildi. Kuaşi kardeşlerin mezarlarına isim yazılmadı ve mezarların yeri gizli tutuldu. 

Ennahar'a göre, Fransa'nın Cezayir asıllı iki kardeşin cenazelerinin Cezayir'de defnedilmesi talebinin arkasındaki neden Fransa'nın 'güvenlik probleminden kurtulmak istemesiydi'. Karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine, 7 Ocak'ta Kuaşi kardeşlerin düzenlediği baskında 12 kişi öldürülmüştü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.