Cezayir'de rehine operasyonu: 50 ölü

Cezayir'de rehine operasyonu: 50 ölü

Cezayir ordusunun, direnişçilerin baskın yaptığı doğalgaz tesisine düzenlediği operasyonda 35 rehine ve 15 direnişçi öldü. Öte yandan sabah saatlerinde 25 rehinenin serbest bırakıldığı, 60'dan fazla rehinenin de kaçtığı bildirildi.

Fransa'nın Mali'ye düzenlediği operasyona karşılık olarak dün direnişçilerin Cezayir'in güneyindeki BP'ye ait bir doğalgaz tesisine düzenlediği baskın ardından, Cezayir ordusu bugün operasyon başlattı. Moritanya'dan yayın yapan ANI haber ajansı, öğle saatlerinde orduya bağlı helikopterlerin tesise yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 35 rehine ile 15 direnişçinin öldüğü bildirildi. Öldürülenler arasında eylemi düzenleyen grubun lideri Ebu'l Bera'nın da olduğu ileri sürüldü.

Direnişçilerin sözcüsü ise ANI'ye yaptığı açıklamada ordu birliklerinin tesislere yaklaşması durumunda, ellerinde kalan rehineleri öldüreceklerini duyurdu.

Operasyondan birkaç saat önce ise bazı rehinelerin serbest bırakıldığı bildirildi. Reuters haber ajansı, Cezayir güvenlik kaynaklarına dayanarak, aralarında 2 Japon vatandaşının da olduğu 25 rehinenin serbest bırakıldığını duyurdu.

REHİNELER KAÇMAYI BAŞARDI

Diğer taraftan direnişçilerin elindeki bazı rehinelerin de tesis dışına çıkmayı başardığı bildirildi. Cezayir medyasında yer alan haberlere göre aralarında Fransız bir çiftin de bulunduğu 15 yabancı uyruklu ve 40 kadar da Cezayirli rehine sabah saatlerinde tesislerin dışına çıkmayı başardı. Cezayir medyasında yer alan bu haber henüz Fransız yetkililer tarafından doğrulanmadı.

CEZAYİR: PAZARLIK YAPMAYACAĞIZ

Baskın sonrasında açıklama yapan Cezayir İçişleri Bakanı Daho Veled Kabila, militanların rehinelerle birlikte ülkeyi terk etmek istediklerini ancak buna izin vermediğini söyledi. Kabila, "Birkaç farklı ülkeden 20 civarında kişiyi rehin tutan militanlarla pazarlığa girmeyi reddediyoruz" şeklinde konuştu.

Direnişçiler dün yaptıkları açıklamada aralarında, Amerikalı, İngiliz ve Fransızların da bulunduğu 41 yabancıyı rehin tuttuklarını açıklamışlardı. Baskının ilk saatlerinde bir İngiliz, iki kişi hayatını kaybetmişti. (ajanslar)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler