CHP Erdoğan ve Arınç’a yüklendi

CHP Erdoğan ve Arınç’a yüklendi

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Bursa İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘Öcalan ile görüşen şerefsizdir’ sözünü hatırlatarak, Arınç’ın birkaç gün önce kullandığı ‘Öcalan’ın itibarını düşünün’ şeklindeki sözlerin

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Bursa İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, Bülent Arınç’ın duygusal bir insan olduğunu belirterek, “ Gerekirse ağlayabiliyor. Ama en önemlisi söylediklerini unutuyor. Daha önce ‘Öcalan ile görüşen şerefsizdir’ dedi. Ama birkaç gün önce ‘Öcalan’ın itibarını düşünün’ sözleri medyada yer aldı. Bir hükümet yetkilisi ağzından çıkanı hatırlamalı” şeklinde açıklamada bulundu.

CHP Oran partisinin Bursa İl Başkanlığını ziyaret etti. Oran, burada yaptığı açıklamada, Seçim barajı konusuna ilişkin,"Anayasa Mahkemesinin, seçim barajını gündemine alması çok doğru. Seçime daha 6 ay var. İsteğimiz yüzde 3 ila 5 arasında bir yer" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Oran, saray yaptırarak, uçaklar alarak, bazı saray şarlatanlarına ödül verilerek lider olunamayacağını ifade etti.

Oran sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün ülkede 20 milyon insan yoksulluk sınırında yaşamaya çalışıyor. 5 milyon işsiz var ve 12. Şahsiyet, her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söyleyebiliyor. İnsanları bölüyor. Her söylediğinin hemen yapılmasını istiyor. Olmadığında sinirleniyor ve aldığımız duyumlara göre bakanlara bile karışıyor. Türkiye bunları hak etmiyor.”

“Baraj düşmeli”

Seçimlere 6 ay kaldığını da hatırlatan Oran, barajın düşürülmesi için Anayasa Mahkemesine başvurduğunu ifade ederek sonucu beklediğini söyledi.

Baraj nedeniyle seçmen tercihlerinin parlamentoya tam yansımadığını savunan Oran, 3 Kasım 2002'deki seçimde oyların yüzde 46'sının boşa gittiğini ileri sürdü. Oran, şunları kaydetti:"Şu andaki seçim barajının, demokrasiye, insan haklarına ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymaması, bunun milli iradenin tecelli etmesinin önünde büyük bir engel olması, duvar olması nedeniyle Anayasa Mahkemesine barajı kaldırması konusunda başvurdum. Türkiye, bu ayıptan kurtulmalıdır, baraj yeniden değerlendirilmelidir. 21'inci yüzyıl Türkiye'sine bu ayıp yakışmıyor. Anayasa Mahkemesi, barajda bir oran belirlemiyor, barajın insan hakları ihlali olduğunu söylüyor, sadece barajı kaldırıyor. Barajın oranıyla ilgili karar alması gereken, TBMM'dir. CHP olarak gönlümüz yüzde 3 ile 5 arasında bir orandır."

Arınç’a Öcalan eleştirisi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la ilgili açıklamalarda da bulunan Oran, “Sayın Arınç duygusal bir insan. Gerekirse ağlayabiliyor. Ama en önemlisi söylediklerini unutuyor. Daha önce ‘Öcalan ile görüşen şerefsizdir’ dedi. Ama birkaç gün önce ‘Öcalan’ın itibarını düşünün’ sözleri medyada yer aldı. Bir hükümet yetkilisi ağzından çıkanı hatırlamalı” diye konuştu.

AK Parti’nin paramparça, çatlak bir bardak gibi olduğunu söyleyen Oran, “AKP’de Gül, cemaat ve Davutoğlu tarafları harekete geçti. Anadolu ajansı, TRT gibi stratejik kurum ve kuruluşlarda bilek güreşleri yapılıyor” ifadelerini kaydetti. Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.