CHP, PKK ve FETÖ’yle ittifak ediyor

CHP, PKK ve FETÖ’yle ittifak ediyor

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’nin, PKK, FETÖ ve Almanya ile ittifak kurduğunu söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak için Bursa'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önce Üniversiteli Ak Gençlik (ÜNİAK) tarafından bir kafede düzenlenen 'Genç Kürsü' programına katıldı. Programda konuşan Süleyman Soylu, CHP'nin PKK, FETÖ ve Almanya ile ittifak ettiğini belirtti.

Güçlü bir Türkiye için yeni anayasa yaptıklarını belirten Soylu, "Bir şeyler yapmaya çalıştığımızda ya darbelerle ya ekonomik krizlerle veya siyasi krizlerle bizi karşı karşıya bıraktılar. Bunu yıllardan beri yaşıyoruz. Artık bunun tekrar edilmesini istemiyoruz. Artık bizden sonra ki gelecek nesilere bu gibi siyasi senaryolarla karşı karşıya kalmalarını istemiyoruz. Başbakanların, Cumhurbaşkanlarının her an bir gömleği idamlık, bir gömleği bayramlık demesini istemiyoruz. Bu ülkede güçlü, özgür, hür,  ayakları üzerinde duran güçlü ve kudretli bir Türkiye istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Soylu, "Bu ülkenin en büyük avantajlarından biri 'Modern İpekyolu', ikincisi, dünyanın en güvenli enerjisi geçiş güzergâhıdır. Her zaman söylüyorum. Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Hem modern İpekyol’undan hem de dünyanın en güvenli enerji geçiş güzergâhından dolayı en pahalı arazisinden oturuyoruz. Bunu dünyaya nakletmenin bizden daha güçlü, daha güvenilir bir yolu yoktur. Türkiye'yi karıştıracaklar, güçsüzleştireceklerdir, arazimizi ucuzlatacaklar, insan kaynağımızı bir birine düşürecekler, insan kaynağımızı paramparça edecekler, ‘sağcı-solcu’ diyecekler, ‘Alevi-Kürt’, diyecekler, ‘Laik-anti laik’ diyecekler insanımız ve geleceğimiz üzerinden bu ülkenin kuvvet ve gücünü zayıflatacaklar. " şeklinde konuştu.

7 Haziran seçimi sonrası Türkiye'de yaşananları hatırlatan Soylu, "7 Haziran tarihi takrardan hatırlatmak istiyorum. 7 Haziran tarihinde Türkiye'de hükümet kurulamadı. Herkesin kafası karıştı 'acaba yarın ne olacak' denildi. PKK'nın sözcüsü çıktı 'ben ülkede artık özerklik ilan edeceğim, Güneydoğu ve Doğu'da benim sözüm geçer' dedi. Muş Varto'da, Cizre'de, Nusaybin'de sözde yönetim ilan etmişlerdi. 7 Haziran'daki süreci bugün niye yapamıyorlar?" dedi.

Soylu konuşmasını şöyle sonlandırdı: "AK Parti Yeni Anayasa için MHP ile ittifaklar kurdu. Her iki tarafta adımlar atarak otak bir noktada uzlaştılar. Peki, CHP kiminle ittifak yaptı? PKK, FETÖ, terör örgütlerinin tamamıyla ittifak ediyor. Bir de Almanya ile ittifak ediyor. Bunlar buz dağının görünen kısımlar."

Bakan Soylu, ‘Genç Kürsü’ programının ardından Bursa’nın Mudanya ilçesine gitti. Soylu ilçe sakinlerine hitap ederek, 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’de oluşan tabloyu anlattı.

“Siyaset yapabilirsiniz ama PKK ve FETÖ ile aynı safta değil”

Bölgede yaşanan çatışmalara da değinen Soylu şöyle konuştu: "Bakın, şu anda arkadaşlarımız Şırnak Uludere’de 4 teröristi daha etkisiz hale getirdiler. Yani adım adım Türkiye’yi terörizmden temizlemek için gayret içindeler. Bu mücadele PKK’ya can suyu taşımakla yapılmaz. Bu mücadele milletin iradesine ve birliğine destek olarak yapılır. Siz siyaset yapabilirsiniz ama PKK ile aynı safta değil ve FETÖ ile aynı safta değil. Bunu milletimiz adına da kendisine bırakılan Cumhuriyet Halk Partisi adına da son derece yanlış buluyoruz ve tekrar değerlendirmesi gerektiğini en azından Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren vatandaşlarımızın bu konuda sözünü de doğruyu da tam olarak kestiremeyen Kılıçdaroğlu’ndan farklı bir yol ve yöntem izlemelerini temenni ediyoruz."

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.