CHP'den İmamoğlu'nun Coronavirus toplantısına davet edilmemesine tepki

CHP'den İmamoğlu'nun Coronavirus toplantısına davet edilmemesine tepki

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul için düzenlenen yeni tip Coronavirus (Covid-19) toplantısına davet edilmemesine tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki Coronavirus salgınının seyri ile ilgili toplantı yapıldığını açıkladı. Bakan Koca, toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'nun katıldığını duyurdu. Bakan yardımcılarının, saha koordinatörlerinin ve başhekimlerinin de katıldığı toplantıda salgının İstanbul'daki seyri değerlendirildi ve alınacak tedbirler kararlaştırıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın İstanbul'da artan Covid-19 vakaları için düzenlediği toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmediği öne sürüldü.

CHP'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'da vaka sayısının Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaştığı resmen açıklanırken, alınacak tedbirle ilgili yapılan toplantıya İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun çağırılmaması skandaldır. Ülkeyi yönetemedikleri gibi herhangi bir krizi de yönetemediklerinin ispatıdır.

Saray iktidarı, İstanbul'da yaşadığı seçim hezimetinin intikamını İstanbullulardan alamaz. Halkımızın sağlığından daha önemli bir şey yoktur... Kibirli saray yöneticileri ve bu yanlışla adını kirleten Doktor Fahrettin Koca sağlığı siyasallaştırma yanlışından derhal dönmelidir." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler