CHP'li Belediye Başkanından Hazreti Muhammed'e hakaret

CHP'li Belediye Başkanından Hazreti Muhammed'e hakaret

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Peygamber Efendimize aşağılık bir şekilde hakaret etti.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e hakaret eden bir paylaşımı kendi sosyal medya hesabından paylaşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, gelen tepkiler üzerine paylaşımı kaldırdı.

CHP'li Belediye Başkanı Karakayalı'nın küstah paylaşımına birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

"#PeygamberimeDilUzatmaKarakayalı" hashtagını paylaşarak hukukçuları göreve çağıran Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan, "Bu şahıs İzmir Kemalpaşa belediye başkanı! Peygamberimize aşağılık bir şekilde hakaret eden bu paylaşımı yayan kişi “belhüm edall” değil de nedir!

Hukuku göreve çağırıyorum. Rahmet elçisine bu aşağılık hakarete hukuk sessiz kalmaz değil mi?" diye sordu.

Gazeteci M. Erkan Yavuz, "CHP'li belediye başkanı Rıdvan Karakayali denen zevat, Hz. Peygamber (S.A.V.) hakkında edepsizce, ahlaksızca konuşmuş. Tepki olunca silmiş. Şimdi bu mahluk hakkında işlem başlatılacak mı, @adalet_bakanlik @abdulhamitgul takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Tuğrul Selmanoğlu isimli sosyal medya kullanıcısı ise şu ifadeleri kullandı: "Allah aşkına... Sağ, sol meselesi değil bu... CHP Kemalpaşa Belediye Başkanının attığı şu tweete bakın... Müslümanım diyeni bırakın, insanım diyenin dahi 1.5 milyar Müslümanın Peygamberine yapılan bu hakarete kayıtsız kalmamalı. İstifa et... #Peygamberimediluzatmakarakayalı"

Osman Sami Dilek de "Bu aşşağılıklığı, bu pervasızca sözleri atan, hayasızca efendimiz (sav) hakaret eden kemalpaşa belediye başkanına sessiz kalma ey ümmet. #PeygamberimeDilUzatmaKarakayalı" dedi.

Peygamber Efendimiz için sarf edilen aşağılık sözlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Recep Yüce ise şunları söyledi:

"Vicdanı ve kalbi bozuk olanlar ne anlar islamiyetten. Kalbi çürümemiş vicdanı ölmemiş bir insanın böyle bir şey söylemiş olması mümkün değil. Bu zatın sözleri bu ülke insanı için zülldür. Kabul edilemez.  #PeygamberimeDilUzatmaKarakayalı"

AK Parti İzmir Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Yılmaz ise "Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, her zaman olduğu gibi kişiliğine yakışan bir davranış sergilemiş olup, toplumun dini değerlerine dil uzatmıştır. #PeygamberimeDilUzatmaKarakayalı" ifadelerini kullandı.

Peygamberimize hakaret eden CHP'li başkandan açıklama 

Peygamber Efendimize hakaret eden CHP'li Belediye Başkanı Karakayalı, gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldırdı.

Karakayalı yaptığı açıklamada, "Hesabın kendisine ait olmadığını ileri süren Karakayalı, Rıdvan Karakayalı adı ile yapılan paylaşımın ve söz konusu hesabın belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı ile ilgisi yoktur. Söz konusu hesap ile gerekli yasal işlemler başlatılacak olup kamuoyuna saygı ile duyurulur." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler