CHP'li İnce: Bir tezgah bir komplo var

CHP'li İnce: Bir tezgah bir komplo var

​CHP'li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştüğü" iddialarına ilişkin partisini suçladı ve "Bir tezgah, bir komplo var. Bu tezgahın sorumluları ortaya çıkarılmalı." dedi.

CHP'li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştüğü" iddialarına ilişkin Yalova merkeze bağlı Elmalık köyündeki evinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İddialara ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradığını belirten İnce, "Burada bir yalan var. Parti yara alacak, yanına geleyim birlikte görüntü verelim.' dedim. 'Hiçbir CHP'li bunu yapmaz' dedim. 'Tamam haber vereceğim' dedi, haber falan vermedi." dedi.

"Bir tezgah, bir komplo var. Bu tezgahın sorumluları ortaya çıkarılmalı." diyen İnce, "Bu tezgahı kim kurdu?" diye sordu.

İnce, "Bu dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi'nde üretilmiştir. Bunu benim dışarıdaki rakiplerim değil, partideki küçük bir grup üretmiştir. 24 Haziran akşamından bu yana bu grup dedikodu üretmeye devam etmektedir. Beni yıpratmak için harcadıkları enerjiyi AKP'ye karşı kullansalar emin olun iktidar olacağız. Bu kumpasçılar CHP'nin ayağında bir prangadır. CHP kendi ayağındaki bu prangayı kırmadığı sürece temiz siyaset yolunda yürümesi imkansız hale gelecektir. Eğer bu komployu, bu tezgahı ortaya çıkarır, cezalandırır, komployu kuranları partiden atarsak emin olun yeniden şahlanır, arınırız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, iddia edilen görüşmeye ilişkin, "İsim veremem" dediğini hatırlatan İnce, "Şaşırmadıysanız önceden bunu biliyordunuz. İsmi biliyorum dediniz, ismi açıklamalısınız. Saray komplosu deyip işin içerisinden çıkamazsınız. Erdoğan bunun neresinde? Çıktı meydan okudu, 'İspatlarsan Cumhurbaşkanlığından istifa ederim' dedi. Bunun neresinde saray var?" ifadelerini kullandı.

Parti içinde "çete" olduğunu belirten İnce, "Onlar kendilerini çok iyi bilirler. Mesela aynı teknede yazın tatil yapmışlardır. Onlar kendilerini bilirler, sırf çıkar için gelmiş olanlar olur."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler