CHP'li Tekirdağ Belediyesi seçim sonuçlarına kızıp depremzedeleri sokağa atıyor

CHP'li Tekirdağ Belediyesi seçim sonuçlarına kızıp depremzedeleri sokağa atıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin CHP’li Belediye Başkanı Kadir Albayrak, deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek oy alması üzerine skandal bir karara imza atarak, depremzedeleri sokağa atıyor.

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde, deprem bölgesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tam destek geldi. Depremzede vatandaşlar bu sebeple ağır hakaretlere maruz kaldı.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ mahallesinde büyük bir skandal yaşandı.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından Kumbağ'da otellere yerleştirilen depremzedelerin yerleştirildikleri otellerden çıkış yapmaları talep edildi. Söz konusu talebin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin CHP'li Belediye Başkanı Kadir Albayrak, deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek oy alması üzerine skandal bir karara imza attı.

Kentte konaklayan depremzedelerin konaklama süre kontratı 13 Ağustos 2023 olmasına rağmen 21 Mayıs 2023 günü misafirhaneleri boşaltmaları istendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kumbağ'da kalan depremzedeleri kapı dışarı etme kararı almasına dair otellere afiş asıldı. Söz konusu afişte, "Saygıdeğer misafirlerimiz, Büyükşehir Belediyemiz tarafından depremzede vatandaşlarımıza verilen geçici konaklama hizmeti 21.05.2023 tarihinde (Pazar günü) sonlandırılacak olup, bu tarihten sonra geçici konaklama hizmeti verilmeyecektir. Bilgilerinize sunulur." ifadeleri kullanıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi barınma ihtiyaçlarını karşılamak için otele yerleştirdiği depremzedeleri, hiçbir gerekçe göstermeden otelden çıkardı, mağdur olan depremzedelere AFAD sahip çıktı. AFAD da depremzedelere otel tahsisi için devreye girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.