CHP'nin yaptığı ihaleye fesat karıştırmaktır

CHP'nin yaptığı ihaleye fesat karıştırmaktır

​Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ihalesinin bugün şeffaf bir şekilde yapıldığını ancak CHP tarafından basıldığını belirten AK Parti Sözcüsü Ünal, "Bir ihaleye fesat karıştırmak diyebilir misiniz? Evet, diyebiliriz." dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı sanatçılarla sınır karakoluna yapmış olduğu ziyarete değinen Ünal, CHP'nin bu ziyaret üzerinden saldırılarının olduğunu söyledi.

Ünal, "Sanatçılara yönelik ifadeler çirkin ve terbiye dışı. Sanatçılarımız oraya vatan millet sevgisiyle gittiler. Bir görevi ifa ettiler. Orada olmak isteyen başka sanatçılarımız da vardı. Kılıçdaroğlu halkın sanatçısı ve sarayın sanatçısı gibi çirkin bir dil kullanmıştır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, her grup toplantısında kendilerine hakaret ettiğini belirten Ünal, "Sorumlu davranmamız Kılıçdaroğlu'nun her grup toplantısında bize hakaret etmesine hak vermiyor. Kemal Kılıçaroğlu bu tavrından vazgeçmelidir. Biz 15 Temmuz cehenneminden çıktık. Şunu unutmasınlar, tehdit ettikleri siyasi irade 15 Temmuz cehenneminden çıkmıştır. Bize ettikleri hakaretlerden geri duracak değiliz. Aynı şekilde cevap vermesini biliriz. Ama biz onlara cevap verirsek bu seviyesizlik bu topluma da zarar verir. Biz onların seviyesine inmiyorsak bizim onlardan çekindiğimiz ya da onayladığımız anlamına gelmiyor.

"CHP'nin hakaretlerine dava açmaktan bıkmış usanmış durumdayız"

Ünal, şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu, kürsüye çıkıp antidepresan almış gibi ağzına geleni söylüyor, çirkin ifadeyi kullanıyor. Bu kadar konfor, bu kadar rahatlık siyasette olmaz. Muhalefet olarak sorumluluk almayabilirsiniz ama biz burada evcilik oynamıyoruz. Biz mücadelemizi hukuk nezdinde vereceğiz. Bizler artık CHP'nin yalanlarına cevap vermekten, hakaretlere dava açmaktan bıkmış usanmış durumdayız. Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye terör sevici bir muhalefeti hak etmiyor. Buradan gerçek CHP'lilere sesleniyorum, artık bu duruma el koyun. Bu artık Türkiye'yi geren, bizi geren, siyaseti rehin alan Türkiye'nin gündemini rehin alan bir hale geldi."

"CHP'nin yaptığı ihaleye fesat karıştırmaktır"

CHP'nin şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı çıkmasına ilişkin konuşan Ünal, "2012’de özelleştirmek için harekete geçilmiş, ertelenmiş. Şimdi ise bugün de ihalesi yapıldı ve kamu ihale kurumunun şeffaf bir şekilde yaptığı ihaleyi CHP, hukuksuz diye bastılar. Bir ihaleye fesat karıştırmak diyebilir misiniz? Evet, diyebiliriz. Bizden önceki özelleştirmelere bakın. Personeller kapının önüne konurdu. Biz milletin menfaatini korumak için düzenlemeler yaptık. İşçilerin geleceğini güvenceye aldık. CHP’nin bu konuda derdi şeker meker değil. Dertleri maalesef yaptığı düşmanlığa sebep oluşturmaya çalışmak." (İLKHA)


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler