Çiftçi yüksek elektrik fiyatlarından şikâyetçi

Çiftçi yüksek elektrik fiyatlarından şikâyetçi

Elektrik enerjinin çok pahalı olduğunu kaydeden Bismil Pamukçular ve Tarım Ürünleri Derneği, yüksek elektrik bedelleri ile çiftçinin karsız tarım faaliyeti yaptığından şikayet ediyor.

DİYARBAKIR – Elektrik enerjinin çok pahalı olduğunu kaydeden Bismil Pamukçular ve Tarım Ürünleri Derneği Başkanı Hasan Vural; Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çiftçinin yaklaşık 100 bin lira masraf yaparak kuyu açtığını, buradan ise elektrik kullanarak tarlasını suladığını belirtti.

 

Vural, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batman başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu’da sulamada elektrik kullanılıyor. Maliyeti de çok yüksek. Zaten mazot, gübre gibi girdi maliyetleri de ortada. Çiftçiyi zorluyor. Bunun üzerine yüksek elektrik bedelleri de binerse çiftçimiz, tarımsal faaliyeti karsız yapmak zorunda kalır.”dedi.

 

Elektrik dağıtım şirketlerini de eleştiren Vural, “Dicle Elektrik A.Ş’nin haksız kararları karşısında, eylem kararı almıştık. Fakat Manisa Soma’da meydana gelen üzücü kaza nedeniyle, eylemi erteledik. Mardin, Şanlıurfa ve Batman illeriyle görüşülerek, eylem günü tespit edip birlikte eylemimizi yapacağız.”şeklinde konuştu.

 

Çiftçinin Vural, “Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere, bu borçları ödeninceye kadar, 2014 yılında yapılması gereken tarımsal destekleme ödemeleri yapılmayacağına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı var. Çiftçimiz zor durumda. Bu soruna bir çözüm bulunmalı.” dedi.

 

Bismil’de tarımcılıkla uğraştığını söyleyen Hamdi Yıldırım, “Bölgede çiftçilik yapan biri, pahalı mazot alıyor, gübrelerin fiyatı zaten uçuk durumda, aynı şekilde ilaçlar çok pahalı,bunların yanında hububatların fiyatı oldukça düşük. Kendi imkanlarımla suladığım 25 dönüm tarlama Dicle Elektrik A.Ş 10 bin TL borç faturasını çıkartıp bana göndermiş. Ben de buradan onlara sesleniyorum gelsinler baksınlar, Abone varsa, elektrik varsa bende tarlamı Dicle Elektrik A.Ş hibe edeceğim dedi. Aynı mağduriyeti yaşayan İlhami Aykal’a da 25 TL borç fatura geldiği söyledi. (Aydın Bal İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.