Çiftçiler mısır hasadından memnun

Çiftçiler mısır hasadından memnun

​Bu yıl yağışların beklenenin üzerinde olması nedeniyle mısır hasadının iyi olduğunu belirten Batmanlı çiftçiler, ürünün veriminden memnun olduklarını söyledi.

Batman’da bu yıl yağışların çok iyi olduğunu ve bu sebeple Batman’da çiftçilerin beklediklerinin üzerinde verim aldığını belirten Batmanlı çiftçiler, ekinlerin geçen yıllara göre bu yıl bol olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdiler.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan çiftçiler, bu yıl ekinlerin geçen senelere göre daha iyi verim verdiğini belirterek, fiyatlarında daha iyi olması gerektiğini söylediler.

15 Mart'a mısır ekimine başladıklarını ve bu güne kadar emek verdiklerini belirten Ramazan Akmak, “Yoğun yaşışlardan dolayı mısırın içinde fazla çalışamadık. Mısırımızın hasadını yeni yaptık. Çok iyi görünüyor inşallah iyi olur. Bazı çiftçilerin mısırı iyi başıların ise kötüdür. Geçtiğimiz seneye göre çok daha iyidir. Geçen seneye göre fiyatlar 74 kuruştu. Bu yıl 85 kuruştur. Zamlanan mazot, gübre ve ilaçlara göre fiyatlar iyi değildir. Fiyatların en az 90-95 kuruş olmasını bekliyorduk.” dedi.

Mısır hasadından çok memnun olduklarını belirten Yunus Balin, “Hasadımızı yaptık çok şükür verimi iyiydi. Bı yıl verim diğer senelerden daha iyiydi. Mısır ekimine yeni başladığımızda çok yağmur yağdı. Bizde iyi bakmaya çalıştık. Bunun karşılığını bol verimle aldık. Hasat ile beraber fiyattanda memnumuz. Mısır fiyatı 85 kuruştu. OFİS daha fiyatlarını belirlememiş.” ifadelerini kullandı.

Yıllardır mısır ekimiyle uğaştıklarını belirten çitçilerden H. Ali Balin, “Birkaç senedir mısır ekimi yapıyoruz. Her yıl ekimden sonra birçok işlem yapıyorduk. Bu yıl aşırı yağmurlardan dolayı birçok çalışmayı yapamadık. Mısırlarımızın verimiz az olacağını düşünüyorduk. Şimdi mısır hasat zamanıdır. Mısırlarımızı topladık. Önceki seneye göre verim daha iyidir. Mısır fiyatları geçen seneye göre 15 kuruş daha fazladır. Allah’a şükürler olsun mısır verimi az beklediğimiz halde önceki senelere göre daha iyiydi. Allah-u Teâlâ malımıza bereketini koymuş.”şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.