​Çiftçiler mısıra iyi fiyat bekliyor

​Çiftçiler mısıra iyi fiyat bekliyor

​Batman’da çiftçiler, en büyük geçim kaynakları arasında yer alan mısırdan iyi fiyat bekliyor.

Batman merkezdeki çiftçiler, mart ayında ekimini yaptıkları ve büyük geçim kaynaklarından olan mısırdan düşük verim olacağını bu nedenle iyi bir fiyat verilmesini istiyorlar.  

Sebze ekiminin yanı sıra mısır ekimi de yapan çiftçiler, umutlarının, aylardır gösterdikleri çabanın ardından mısırın fiyatının yükselmesi olduğunu söylediler.

Çiftçiler olarak yaptıkları işleri ve yaşadıkları sıkıntıları anlatan Mehmet Emin Balin, "Mısır ekimiyle uğraşıyoruz. Bu sene bahar mevsiminde çok yağmur yağdı. Bu nedenle mısırlarda iş olmuyordu. Traktör giremiyordu, iyice gübreleme yapamadık. Mısırların arasındaki su kanalları düzgün yapılamadığı için su düzgün bir şekilde girilmiyor. Zaten su yok, mısırın canı da sudadır. Mazot, gübre çok pahalı ümit ediyoruz ki hasat biraz iyi olur da en azından zararımızı karşılasın, zaten mağduruz. Fiyatı biraz iyi olsaydı bizim de keyfimiz yerine gelirdi." dedi.  

"İsteğimiz bu sene mısır fiyatlarının biraz yüksek olmasıdır"

Çiftçilerden Furkan Balin ise şunları söyledi: "Bu sene çok yağmur yağdı. Mısırlarımız boy attı. Bu nedenle mısırların arasına girip de bakım yapamıyorduk. Sulamak için traktörle su kanallarını yaparken mısırlar kırılıyorlardı. Mazotun fiyatı çok yüksek, geçen sene mısırda umduğumuzu bulamadık. Mısır fiyatı çok düşüktü. İnşallah bu sene güzel bir fiyat koyarlar ve hem bu sene hem de geçen seneki zararlarımızı karşılar. Suyumuz zaten yok, kesiliyor ve mısırda suyu çok seviyor su olmazsa verimi düşüyor. Korkuyoruz bu alanda da zarar yapsak,  bunun için bu sene mısır fiyatı biraz yüksek olsaydı bizim için iyi olurdu. Aksi halde zaten mısırın masrafı çok bide fiyat düşük olursa çok zarar ederiz. Bu nedenle yetkililerden isteğimiz bu sene mısır fiyatlarının biraz yüksek olmasıdır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.