Çiftçilere "Örgütlenme kültürü ve liderlik" semineri

Çiftçilere "Örgütlenme kültürü ve liderlik" semineri

Batman’ın Sason ilçesindeki çiftçilere “Örgütlenme kültürü ve liderlik” konulu seminer verildi.

Sason'da 29 Eylül 2014 yılında kurulan Çilek Üreticileri Birliğinin sunduğu proje kapsamında Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) destekleriyle çiftçilere yönelik 5 gün sürecek olan “Örgütlenme kültürü ve liderlik” konulu seminer verildi.

Seminere, Sason ilçe Tarım Müdürü Kudbettin Tekin, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Songül Akın, DİKA Batman Koordinatörü Eyyüp Bulut, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, GAP-TEYAP Batman-Siirt il ekibi Ahmet Menteşe, Sabahattin Tüzün, Sason Çilek Birliği Başkanı Mahmut Doğan ve çiftçiler katıldı.

Burada tek tek söz alan katılımcılar, örgütlenmenin önemi hakkında çiftçilere tavsiyelerde bulundu.

Daha sonra Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Songül Akın, çiftçilere “Örgütlenme kültürü ve liderlik” konulu seminer verdi.

Verdiği seminer ile ilgili bilgi veren Akın, “GAP-TEYAP ve DİKA’nın finanse ettiği bu eğitim programında çiftçilerde örgüt içerisinde iletişim, örgüt kültürü ve liderlik konusunda eğitim veriyoruz. Çünkü gerçek anlamda üretici örgütlerindeki en büyük problem iletişim problemidir. Biz bütün üyelerimize kişisel gelişimlerinin gelişmesi, ifade yeteneklerinin gelişmesi ve proje üretme konusunda onlara bir ufuk açabilmek için eğitim uyguluyoruz.” dedi.

DİKA'nın, temel görevlerinden birinin bölgeler arasında gelişmişlik farkının azaltılması olduğunu ifade eden Akın, "Aslında bugüne kadar kırsala pek eğilmedik ve genelde firmalara destek verdik. Ama özellikle 2015 yılında biz kırsal alandaki çiftçilerimizin ve köylerimizin de desteklerimizden faydalanmasını istiyoruz. Bu kapsamda da Sason Çilek Üreticileri Birliğini çok destekliyoruz. Onların hem örgütlenip ve hem de güçlenmesini çok arzu ediyoruz. Çünkü örgütlenme sayesinde hem kendi dertlerini daha iyi dile getirecekler, hem ürünlerini iyi pazarlayabilecekler ve hem de emeklerinin karşılığını alma imkânını elde edecekler. DİKA olarak bu tarz oluşumlara destek veriyoruz. Çünkü bölge olarak buna çok ihtiyacımız var.” diye konuştu.

GAP-TEYAP Batman-Siirt Koordinatörü Ahmet Menteşe ise, 2011 yılından beri Batman ve Siirt illerinde tarımsal eğitim ve yayın projesi yaptıklarını söyledi.

Böyle bir seminerin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Sason Çilek Birliği Başkanı Mahmut Doğan, çiftçilerin daha güçlü olmaları için ve ürünlerini iyi pazarlayabilmeleri için birliğe üye olması gerektiğini savundu.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.