Çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı

​Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü üreticilere bin 200 kilogram yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirdi.

Çayır, mera ve yem bitkileri ekiliş alanlarının genişletilmesi, çiftçinin kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılması maksadıyla "Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında destekleme faaliyetleri uygulanmakta. Bu kapsamda, Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından üreticilere dağıtılmak üzere bin 200 kilogram yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Kaba yem ihtiyacının düşük maliyetler ile karşılanmasıyla sürdürülebilir ve karlı bir hayvansal üretim yapılabilir. Bu nedenle mevcut hayvan varlığımızın kaba yem ihtiyacını karşılaması için yem bitkileri ekim alanlarının ve verimlerinin arttırılması zorunluluk haline gelmiştir. Bu kapsamda üreticilerimize yem bitkileri üretimini geliştirme amacıyla mazot ve gübre desteği il birlikte 2020 yılında yonca ve korunga eken çiftçilerimize dekara 90 lira, silajlık mısır eken çiftçilerimize dekara 100 lira ve tek yıllık yem bitkisi eken çiftçilerimize ise dekara lira destek verilmiştir. 2020 yılında İlimiz genelinde 352 çiftçimiz 1 milyon 173 bin 678 lira destek ödemesi almıştır." dedi.

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara verdikleri destekler hakkında açıklama yapan Kıyas "2020 yılında hayvan yetiştiricilerimizin, kaba yem ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla yüzde 75 oranında Bakanlığımız tarafından finanse edilen proje ile İl Müdürlüğümüzce toplam 26 bin 500 kilogram yem bitkisi tohumu temin edilmiştir. Bu kapsamda üreticilerimize 13 bin 600 kilogram fiğ, 8 bin kilogram tritikale, 3 bin kilogram yonca, bin 500 kilogram süt otu ve 400 kilogram silajlık soya tohumu dağıtılmıştır. 2021 yılında ise Bakanlığımız 'Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi' kapsamında 3 bin kilogram yonca, 20 bin kilogram fiğ, 5 bin kilogram süt otu ve 800 kilogram yemlik bezelye olmak üzere toplam 28 bin 800 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtılacaktır. Yıl içinde toplamda 7 bin 980 dekarlık yem bitkisi ekilişi ile 13 bin 750 ton kaba yem elde etmeyi bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 


Çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.