​Çiftçilere yüzde 75 hibeli yem desteği dağıtıldı

​Çiftçilere yüzde 75 hibeli yem desteği dağıtıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde çiftçilere yüzde 75 hibeli 5 bin kilogram macar fiği ile 3 bin kilogram yem bezelyesi tohumu dağıtılmaya başlandı.

Palu Tarım ve Orman İlçe Müdürü Engin Özen, yaptığı açıklamada devlet destekli yem bitkisi tohumu dağıtılacağını söyledi.

İlçede çayır mera ve yem bitkileri ekiliş alanlarının genişletilmesi, çiftçinin kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılması maksadıyla uzun yıllardan bu yana yem bitkileri destekleme faaliyetlerinin uygulandığını ifade eden Özen, Palu ve köylerinde kaba yem ihtiyacının düşük maliyetler ile karşılanmasıyla sürdürülebilir ve karlı bir hayvansal üretim yapılabileceğini bildirdi.

Özen, bu nedenle mevcut hayvan varlığının kaba yem ihtiyacını karşılaması için yem bitkileri ekim alanlarının ve verimlerinin arttırılmasının zorunluluk haline geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Palu'da hayvansal üretimde sürdürülebilir bir model oluşturmak adına son yıllarda birçok çalışma yürütmekteyiz. Bu kapsamda 2021 üretim sezonunda kullanılmak üzere Palu'da toplam 5 bin kilogram Macar fiği ve 3 bin kilogram yem bezelyesi tohumu dağıtımı yapılacak olup bu dağıtılacak tohumun yüzde 75'i Bakanlık ve İl Özel İdaresi kaynaklı olup, yüzde 25'i çiftçi katkılı olacaktır. İlçemiz tarım ve hayvancığına katkıları, bu alanların hayvansal üretime dahil edilerek, kaba yem bitkisi ihtiyacının karşılanması amacıyla, bu ödeneğin ilçemize tahsis edilmesinde emeği geçen başta Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'a, Elazığ Valisi Erkaya Yırık'a İlçe Kaymakamımız Tayfun deli’ye, İl Özel İdaresine ve İl Genel Meclis üyelerine teşekkür ederiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler