Çiftçinin bir yıllık emeği 10 dakikalık doluyla heba oldu

Çiftçinin bir yıllık emeği 10 dakikalık doluyla heba oldu

​Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde çiftçinin bir yıllık emeği 10 dakikalık doğu yağışıyla heba oldu.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde geçtiğimiz çarşamba günü etkisini gösteren sağanak yağış yerini 10 dakikalık doluya bıraktı. 10 dakika etkisini gösteren dolu çevre köylerde çiftçinin ekinlerine büyük oranda zarar verdi.

Dolu, Üzümlü (Diwana Jêrîn) köyü ve çevresindeki köylerde ekili 10 bin dönüm araziye zarar verdi. Çiftçini bir yıl emek verdiği ekinler gördüğü zarar nedeniyle biçilmeyecek.

Meydana gelen zarar hakkında açıklamalarda bulunan köylüler, yetkililere zararının karşılanması çağrısında bulundular.

Köy sakinlerinden Lütfü Kanat, ilk defa böyle bir dolu yağışını gördüğünü belirtti.

Sadece kendi köylerinde 400 bin liranın üzerinde zararlarının olduğunu dile getiren Kanat, “Benim 300 dönüm ekili arazim zarar gördü. Şu an takriben 150 bin lira zararım var. Bu zarar sadece bana ait, köyün tamamının zararı 400 bin liranın üzerindedir. Yaşım 68 ilk defa bu köyde böyle bir dolu yağdığını gördüm. Her taraf toz duman oldu. 10 dakika içerisinde her şey oldu. Diğer yağmurlar o kadar etkilememişti. Dolu nedeniyle ekinlerin yanı sıra meyve ağaçlarımızda zarar gördü. Çevre köylerimizde de zarar büyük. Bin bir türlü emekle ektiğimiz buğdayımız buydu, bu da gitti. Ekinlerimiz biçilmeye hazırdı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bizim 20 civarında nüfusumuz var, 5-6 tane üniversite okuyan öğrencimiz var. Köy muhtarımız zararımızın karşılanması için ilçe kaymakamlığına başvuru yapacak. Ben de buradan başta cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve diğer yetkililere çağrıda bulunuyorum: lütfen bize yardımcı olun, zararımız çok büyük.” dedi.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler