Çiftçiye 31 milyon TL’lik destek

Çiftçiye 31 milyon TL’lik destek

Mardin’de 26 bin 953 çiftçiye 31 milyon TL destekleme ödemesi yapıldı.

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü,  26 bin 953 çiftçiye 31 milyon TL destekleme ödemesinin yapıldığını açıkladı.  

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Elçin, “Çiftçilerin müracaatları bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ hükümleri kapsamında yapılan inceleme sonucunda 2015 yılı üretim sezonu Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme icmallerine göre 26 bin 953 çiftçiye toplam 30.848.997,41 TL destek ödenmiştir. Çiftçilerin hak ediş icmallerini onaylanarak 18.02.2016 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sunulmuştur.” dedi.

Küçük aile işletme desteği

İl Müdürü Elçin, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve işletme büyüklüğü 5 dekar ve altında olan açıkta veya örtü altında meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilere dekara 100 TL küçük aile işletmesi desteği ödemesinin de yapılacağını belirtti. Elçin, başvuruların Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine 30 Ekim 2016 tarihine kadar devam edeceğini sözlerine ekledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler