Çıkan yangında yaklaşık 5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü

Çıkan yangında yaklaşık 5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Çaytepe köyü yakınında yük treninin geçtiği sırada raylardan çıkan kıvılcımlar nedeniyle orman yangını meydana geldi. Çıkan yangında yaklaşık 5 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Genç ilçesi Çaytepe köyü yakınlarında yük treninin geçtiği sırada raylardan sıçrayan kıvılcımların, yakındaki kuru otları tutuşturmasıyla çıkan orman yangınında yaklaşık 5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Çaytepe köyü ile ilçeye bağlı Meşedalı köyleri arasında bulunan alanda yangın çıktı. Durumun haber verilmesi üzerine Genç Orman İşletme Şefliği ile Genç Belediyesi’ne bağlı söndürme ekipleri yangın mahallinde söndürme çalışması başlattı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına 12 personel, 3 itfaiye aracı, 2 kepçe ve 1 arazöz ile müdahale eden ekipler yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonucu yangını kontrol altına alabildi.

Geçen yıl özellikle Suveran bölgesi olmak üzere birçok bölgede orman yangınları çıkarken, ekipler yangına müdahalede yetersiz kaldı. Bölgede yangın söndürme helikopteri olmadığı için Adana’dan helikopter gönderilmişti. Yangına geç müdahaleler nedeniyle onlarca dönümlük orman kül oldu.

Bu yıl da aynı sıkıntıların yaşanmaması ve ormanların korunması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.(Nihat Kanat-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.