Ciligöl köyünde Kutlu Doğum coşkusu

Ciligöl köyünde Kutlu Doğum coşkusu

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Ciligöl köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında bu yıl ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliği halkın yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen kutlu doğum etkinlikleri il, ilçe ve köylere yayılmaya devam ediyor. Her yıl sadece Karlıova ilçesinde düzenlenen etkinlik bu yıl çevre köylerde de düzenlenmeye başladı.
Karlıova'ya bağlı Ciligöl köyünde bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlik halkın büyük coşkusu ile gerçekleşti.

 

Köy meydanında saat 14'00'te başlan etkinlikte önce Kur'anı Kerim okundu. Mevlid-i Şerif ile devam eden programda Grup Selam sanatçılarından Nebi Bozaba ve Ömer Akgün birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler. Çocukların okuduğu ilahiler ise programa renk kattı.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Sahap Korkutata ve Salih Gönül Hoca birer konuşma yaptılar.

 

Meydanlar dar geliyor peygamber sevdalılarına
Kutlu Doğumun coşkuyla idrak edildiğini ifade eden Gönül, Diyarbakır'da önceki gün gerçekleşen etkinliğe bir milyonu aşkın kişinin katıldığını hatırlatarak " Meydanların Muhammedi Sevdaya dar geldiğini ifade etti. Gönül, " Sizlere soruyorum bugün bu topluluğu bir araya getiren mevki midir, mal hırsı mıdır, maka mı veya para mıdır? Hayır vallahi sadece ve sadece peygamber aşkıdır. Bunu herkes görüyor zaten bakın artık meydanlar dar geliyor peygamber sevdalılarına." dedi.
Molla Sahap Korkutata ise yaptığı konuşmada, yüce Allah'ın Kur'anı Kerimi muhafaza ettiğini ancak İnsanları muhafaza edeceğini bildirmediğini söyledi. Yüce Allah'ın insanlara seçme özgürlüğü verdiğini ifade eden Korkutata, "Allah iyi yolu da ve kötü yolu da bildirmiştir." İfadelerini kullandı.

 

İnançlarından dolayı Kürtlere ve Zazalara zülüm ettiler
Son 90 yıl içinde zalimlerin yaptığı tek çalışmanın dini ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden Korkutata, Dinlerine sahip çıkan Zazaların ve Kürtlerin zulmün hedefi olduğunu belirterek, "Ama Allah diyor ki kafirler istemese de ben nurumu tamamlayacağım." Şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardına coşkulu okunan ilahiler devam eden program Osman Demir'in yaptığı kapanış duası ile son buldu.

Etkinlikten duygularını dile getiren vatandaşlar bu ve benzer programların sık sık yapılması gerektiğini ifade ettiler. (Bülent Temiz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler