Çin: Nükleer anlaşmanın korunması görüşmelerini destekliyoruz

Çin: Nükleer anlaşmanın korunması görüşmelerini destekliyoruz

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Nükleer Anlaşma Ortak Komitesi’nin Viyana’daki toplantısında ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları kaldırması ve İran’ın sorumluluklarına bağlı kalması konularının görüşülmesini desteklediklerini söyledi.

Zhao Lijian, İran’ın “adım adım ilerleme” planını reddedip ABD’nin yaptırımları kaldırması durumunda taahhütlerini yerine getireceği yönündeki açıklamasına dair olarak yaptığı açıklamada, Nükleer Anlaşma Ortak Komitesi’nin Viyana’daki toplantısında ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları kaldırması ve İran’ın sorumluluklarına bağlı kalması konularının görüşülmesini desteklediklerini söyledi.

Komite’nin ABD ile uygun bir kanal aracılığıyla etkileşim kurmasını da desteklediklerini belirten Sözcü Zhao, Çin’in ilgili tarafların ABD ve İran’ın nükleer anlaşmayı yeniden uygulamaları hususunda fikir birliğine ulaşmasını beklediğini belirtti.

ABD’nin İran nükleer anlaşmasından tek taraflı olarak çekilmesinin mevcut krizin başlıca sebebi olduğunun altını çizen Zhao Ljian, ABD’nin İran’a yönelik yasa dışı yaptırımlarını kaldırması ve nükleer anlaşmayı koşulsuz bir şekilde uygulaması gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.