Çin, Tayvan'ın hava sahasını 52 savaş uçağıyla "ihlal" etti

Çin, Tayvan'ın hava sahasını 52 savaş uçağıyla "ihlal" etti

​Tayvan, Çin savaş uçaklarının 17 Eylül 2020'den bu yana en yüksek katılımlı operasyonuyla ülkelerinin hava sahasına girdiğini açıkladı.

Tayvan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Çin ordusuna ait 52 savaş uçağının Tayvan'ın hava sahasına girdiği belirtildi.

Açıklamada, 36 J-16 çok amaçlı avcı uçağı, 2 Su-30, 2 Y-8 denizaltısavar uçağı, 2 KJ-500 erken uyarı ve kontrol uçağı ve 12 H-6 stratejik bombardıman uçağının Tayvan'ın hava sahasına giren uçaklar olduğu bilgisine yer verildi.

Açıklamada, uçakların telsizle uyarıldığı, faaliyetlerini izlemek üzere sivil devriye uçakları ile hava savunma füze sistemlerinin devreye sokulduğu ifade edildi.

Çin, Tayvan'ın hava sahasını 1 Ekim'de 38, 2 Ekim'de 39 ve 3 Ekim'de 16 uçakla yine "ihlal" etmişti.

Bugünkü ihlal, 17 Eylül 2020'den bu yana Çin'in Tayvan'ın hava sahasına girdiği en büyük ölçekteki operasyon olarak kayıtlara geçti.

Tayvan, Çan Kay-şek (1887-1975) liderliğindeki Kuomintang güçlerinin kalıntılarının Çin iç savaşında mağlup olduktan sonra adaya kaçtığı 1949'dan beri kendi idaresi tarafından yönetiliyor.

O zamandan beri Tayvan, komünistler iktidara gelmeden önce anakarada var olan Çin Cumhuriyeti'nin bayrağını ve diğer bazı özelliklerini korudu.

Pekin, Tayvan'ı Çin'in eyaletlerinden biri olarak görüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.