Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesinden İftar Yemeği

Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesinden İftar Yemeği

Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü iftar yemeği verdi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce İmam Hatip okullarında düzenlenen "Şehr-i Ramazan Etkinlikleri" kapsamında, Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesinde iftar yemeği programı düzenlendi. İftar yemeğine okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler, okulun komşuları, imamlar ve kurum amirleri katıldı. Programda okulun öğrencileri Kur´an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okudu. Okul Müdürü Nasih Güler bir selamlama konuşması yaptı.

Güler konuşmasında, Allahu Teala’nın Kur’an-ı Kerim’de; “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.” ayeti ile oruç Ramazan ayında Müslümanlara farz kılınmıştır. Ramazan ayının beldemize, ülkemize ve bütün İslam alemine huzur, barış ve esenlik getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazanınızı bu vesileyle tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Güler konuşmasının devamında şunları söyledi; "Şeyh Sadi; "Ömür dediğin Temmuz ayında, elde tutulan bir avuç kar gibidir.” Ömür gelip geçmeden bu değerli zamanın kıymetini bilmeli, Rabbimizin rızasını gözeten bir hayatı yaşamaya gayret etmeliyiz. Ramazan ayına kavuştuğumuz şu günlerde, Rabbim, ömrümüzü bereketli geçirmeyi nasip eylesin.

Ramazan, İslâm’ın merhametini, hakkaniyetini ve ibadetini, bilgi ve erdemle bütünleşmiş ahlâkını, tüm insanlığa anlatan kutsal bir aydır. Ramazan, her bireyin içtenlikle kendisiyle yüzleştiği, kendisini yenilediği, iç dünyasını tazelediği ve her yıl insanlığı daha iyiye taşımak üzere gelen bereketli bir aydır.

Cenab-ı Allah bu mübarek ayda tutacağımız oruçları, yapacağımız ibadetleri kabul buyursun.

Okulun öğrencilerinden Ferhat Yöre´nin akşam ezanını okumasıyla topluluk iftarını açtı.

Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesinden İftar Yemeği

Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesinden İftar Yemeği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.