Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mevlid-i Nebi etkinliği

Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mevlid-i Nebi etkinliği

Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okul konferans salonunda Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Çınar Milli Eğitim Müdürü M. Aziz İDE, Şube Müdürü M.Şirin ARSLAN, İlçe Müftüsü Abdulhamit TURGUT, Okul ve kurum müdürleri, merkez camilerin İmam-Hatipleri ile vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu 10/A sınıfı öğrencilerinden Selahaddin Güler'in yaptığı program da, 9/C sınıfı öğrencilerinden Ferhat Yöre’nin Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra  Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ilahi koro tarafından Mevlid-i Şerif okundu ve ilahiler seslendirildi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili Okul Müdürü Nasih Güler bir konuşma yaptı. Okul Müdürü Nasih Güler konuşmasında, Hz Muhammed(as) gelmeden önce dünyadaki durumu örneklerle açıkladı. Güler; “O dönemde, semavi dinler dahil, bütün dinlerde  şirk  ve putperestlik anlayışı hakimdi. Allah’ın elçileri vasıtasıyla gönderdiği  hak dinler tahrif edilmiş, mensupları kendi çıkar ve menfaatlerine göre yeni yeni kurallar ekleyip, bazılarını da çıkarmışlardı. Kimsesiz ve sahipsiz insanlar ezilmiş, horlanmış ve hiçbir hakka sahip değillerdi. Her tarafta gücü elinde bulunduranlar mazlumların teri ve kanı üzerinden iktidarlarını sürdürmekte, zevk ve sefahat içinde yaşamaktadırlar. Beri tarafta açlık ve sefalet içinde olan insan yığınları bulunmaktaydı. Kur'ân-ı Kerîm "Câhiliyet Devri" denilen bu karanlık dönemi, "İnsanların kendi elleriyle işledikleri kötülükler yüzünden, karada ve denizde fesat (her tarafı kapladı) yayıldı..."(Rum 41)  ifadesiyle en güzel bir şekilde anlatmaktadır.” dedi.

Güler, konuşmasının devamında şunları söyledi; Allah’u Te’ala Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır. “Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya 107) Evet gerçekten de dünyanın içinde bulunduğu o zifiri karanlıklarda, insanın haysiyet ve şerefinin ayaklar altına alındığı, şefkat ve merhametin olmadığı, acıma hissinin köreldiği, güçlülerin zayıfları ezmeyi kendileri için adeta doğal bir hak olarak gördüğü, kölelerin hayvan muamelesine maruz kaldığı, kadınların insan yerine konulmadığı, kısacası insani hiçbir değerin kâle alınmadığı bir dönemde, Hz. Muhammed (as)’ın Risaleti insanlık için bir şefkat ve merhamet menbaı olmuştur. Mekke’den doğan bu güneş kısa bir sürede dünyanın dört bir yanını aydınlatmıştır. Bir çok halk İslam’la müşerref olmuş, İslam’ın insanlara sunduğu İslami ve insani haklarla gerçek değerlerine kavuşmuşlardır. İslam’ı kabul etmeyenler üzerinde bile, olumlu etkilerde bulunmuş, daha sonraları insan hakları alanında özellikle Batı uygarlığına ilham kaynağı olmuştur.

İslam en başta insanları kulların kulluğundan kurtarıp, kainatın bir ve tek yaratıcısı olan Allah’a kul etmiştir. Putlara, heva ve heveslere tapma zilletinden kurtarıp, şerefli insan olma izzetini yeniden insanlara kazandırmıştır. İslam batıl ve tahrif edilmiş dinlerin esareti altında köleleştirilmiş ve köreltilmiş ruhlara özgürlük bahşetmiş ve onlara gerçek kurtuluşun yolunu göstermiştir.

Kısacası bir çok alanda İslam, insanlığa önemli katkılarda bulunmuş, özellikle mazlum insanlara bir kurtuluş vesilesi olmuştur. Bugün de insanlık İslam’ın adaletine muhtaçtır. Dünyanın dört bir yanında sömürgeci zorba güçlerin mazlum halklara karşı gerçekleştirdikleri zulüm ve katliamlara, sömürü düzenlerine karşı durabilecek tek güç ve kurtuluş yolu İslam’dır. Bütün beşeri ideolojilerin iflas ettiği, insanlığa bir şey veremedikleri tatbikatlarıyla ortaya çıkmış ve insanlığa kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemiştir. İslam bugünde insanların umudu haline gelmiştir.”

Selahaddin Güler tarafından "Ey Yar" isimli şiir okundu.

İlahi korosunun okuduğu ilahilerle devam eden program,  Cumhuriyet Cami imamı Molla Abdulbaki Ermiş’in okuduğu duayla sona erdi.

ÇINAR'IN SESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler