Çınar Belediye Başkanı Kaplan'ın mazbatası iptal edildi

Çınar Belediye Başkanı Kaplan'ın mazbatası iptal edildi

İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz'in yerine seçilen Beyaz Kaplan'ın mazbatası YSK tarafından iptal edildi.

Hakkında daha önce verilen bir yıl 5 ay 15 gün hapis cezası onanarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan DBP'li Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz'in yerine seçilen Beyaz Kaplan'ın mazbatası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edildi.

Valilik kararıyla 27 Nisan'da yapılan olağanüstü meclis toplantısında gizli seçim yapılmış ve Çınar Belediye Başkanı olarak Beyaz Kaplan seçilmişti.

YSK'nın 562 numaralı kararı doğrultusunda; 21 Şubat 2008 tarihinde Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla "yasa dışı silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası aldığı ve memnu hakları geri alınmadığından "seçilme yeterliliği" olmadığı gerekçesiyle Kaplan'ın mazbatasının iptaline karar verildi.

Kararın ardından bir diğer meclis seçimine kadar Çınar Belediye Başkanlığını vekâleten meclis başkanı Mehmet Mürşit Ekinci yapacak.

ÇINARIN SESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler