Çınar Belediyesi sitesinde de Kur-an kursu ifadesi geçiyor

Çınar Belediyesi sitesinde de Kur-an kursu ifadesi geçiyor

Çınar müftülüğü tarafından yeni yapılan camiinin alt kısmında yapılmak istenen Kur-an kursuna sorun çıkaran DBP’li Çınar belediyesinin de resmi web adresinde ‘Kur-an kursu’ ibaresi geçiyor.

Çınar müftülüğü tarafından yapımı tamamlanarak ibadete açılan Hastaneler camiinin alt kısmında yapılmak istenen Kur-an kursuna sorun çıkaran DBP’li Çınar belediyesinin de resmi web adresinde ‘Kur-an kursu’ ibaresi geçiyor.

DBP’li Çınar belediyesi tarafından bir gecede oldubittiye getirilerek bayan taziye evine çevrilen Kur-an kursu nedeni ile ilçe müftülüğü ile karşı karşıya gelinmiş, bayan taziye evi için erkek taziye evi kısmına yapılan duvar belediye ekipleri tarafından yıkılmıştı.

İlçe müftülüğü projede ilk günden itibaren Kur-an kursunun yer aldığını belirterek, Çınar belediyesinin bu tutumuna tepki gösterdi.

İLKHA’nın yaptığı araştırmalarda, Hastaneler camiinin temel atma töreni ile ilgili Çınar belediyesi tarafından yapılan haberde de ‘Kur-an kursu’ ibaresi yer alıyor.

Haberin metni şu şekilde;

“Çınar Belediyesi’nin Bağışladığı Arsada Yapılacak Caminin Temeli Atıldı

Çınar Belediyesi’nin 617 metrekare arsa bağışında bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak caminin temel atma töreni yapıldı.

Çınar Belediyesi’nin 617, Mahmut Aygülü ve Ali Aydıngül’ün 423 metrekare arsa bağışladığı toplam 1040 metrekare alan üzerine Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulacak caminin temel atma töreni yapıldı. Kur’an kursu, taziye evi ve cami olarak inşa edilecek yapının açılış törenine, Çınar Belediyesi Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlit ve duaların okunduğu törende konuşan, İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek, Soma’da yaşanan maden kazasında yaşamlarını yitirenleri andı. Şimşek, “Soma’da yaşanan elim kaza hepimizin yüreğini yakmıştır. Soma’daki anne bilsin ki onun yaşadığı acının benzeri Çınar’daki annede yaşamaktadır.” dedi.

Caminin yapımı için yapılan bağışların ardından temel atma törenin açılış kurdelesi caminin yapımına katkıda bulunanlar tarafından dualarla kesildi.“

ÇINARIN SESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler