Çınar Belediyesinden ağaç katliamı

Çınar Belediyesinden ağaç katliamı

Çınar Belediyesi, Çınar'da yapımı devam eden park alanındaki en az 50 yaşındaki yüzlerce ağacı projelerine engel olduğu gerekçesiyle adeta talan ettiği iddia edildi.

DİYARBAKIR-Çınar'ın ilk ve bilinen en eski bahçesi, BDP'li Çınar Belediyesinin yapımına başladığı yeni parkın projesine engel olduğu gerekçesiyle yerinden sökülerek talan edildi.

Gazi mahallesinde bulunan ağaçlık alan belediyenin sözde yaptığı yeşil alana kurban edildi. En az 50 yaşındaki yüzlerce ağaç sökülüp, başka yerlere dikilmediği aksine bir kenara bırakıldığı iddia edildi.

Belediye bir taraftan sözde yeşil alan çalışmaları kapsamında yapımı devam eden park için milyarlarca TL değerinde para harcarken diğer taraftan uzun zahmetlerle yetiştirilmiş, zarar verilmemesi için bekçi tutulan yeşil alandaki ağaçları katlettiği belirtildi.

Belediyenin ağaçları katletme işini halkın fark etmemesi için, zamana yayarak ve gece vakitlerinde yavaş yavaş iş makinaları ile de yaptığı ortaya çıktı.

Hatırlanacağı üzere Gezi Parkı olayları, bu partinin milletvekili olan Sırrı Süreyya Önder tarafından desteklenmiş ve kamuoyunda tepki almıştı. Sırrı Süreyya Önder ağaçların kesildiğini iddia ederek iş makinasının önüne atlamış ve çalışmalara engel olmuştu.

ÇINARINSESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler