Çınar Hastane personelleri ‘sağlıklı yaşam’ için yürüdü

Çınar Hastane personelleri ‘sağlıklı yaşam’ için yürüdü

Diyarbakır’ın Çınar Devlet Hastanesi personelleri ‘sağlıklı yaşam’ için yürüyüş düzenledi.

Çınar Devlet Hastanesi personelleri, 3-4 Ekim ‘Dünya Yürüyüş Günü’ çerçevesinde, sağlıklı yaşama dikkat çekmek için ilçe merkezinde yürüyüş düzenledi.

Düzenlenen yürüyüş hakkında açıklamalarda bulunan Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Halim Güler, etkinliği düzenlemedeki amaçlarının vatandaşlara düzenli aktivitenin yararlarını göstermek olduğunu söyledi.

Güler, “Bugün ki yürüyüşümüzün amacı vatandaşlarımıza düzenli fiziksel aktivitenin yararlarını göstermek... 3-4 Ekim ‘Dünya Yürüyüş Günü’ çerçevesinde bir aktivite olarak vatandaşlarımızın bunu algılamasını sağlamak. Hem obezite ile savaşmak adına hem de Sağlık Bakanlığımızın 10 bin adım projesini vatandaşlarımıza duyurmak adına bir yürüyüştü. Bunu, yürüyüş olarak algılamamak lazım aslında. Her zaman yapılması gereken bir eylem olarak söylüyoruz. Her gün 10 bin adım yürünmesi gerektiğini söylüyoruz. Düzenli aktivitelerini her gün yapsınlar. İmkânlar dâhilinde her gün düzenli yürüyüşlerini yapsınlar. Düzenli yürüyüşle beraber düzenli uyku, düzenli yemek, düzenli aktivitenin hayat standartlarını artıracağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaptıkları yürüyüş ile farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Çınar İlçe Sağlık Müdürü Doktor Selman Deniz ise "Başhekimimiz ile beraber Çınar ilçemizde bir organizasyon yaptık. 3-4 Ekim ‘Dünya Yürüyüş Günü’ dâhilinde ve Sağlık Bakanlığımızın yürüttüğü egzersizler programı dâhilinde yürüyüş düzenledik. Buradaki amacımız; insanlarımızı daha çok fiziksel aktivitelere yöneltmek, kısa mesafeleri yürüyüş ile kat ederek olumlu bir etki bırakmak. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yürüyüşe önem versinler. Kendi fiziksel yapıları dâhilinde günde en az yarım saat bir yürüsünler. Bu onların sağlığı için çok önemli olacaktır. Günümüzde araçların yaygınlaşmasından dolayı monoton hayat giderek artmaktadır. Bu da bir sürü hastalığa neden olmaktadır. İnsanlarımız buna duyarlı olsunlar, bu konuda ellerinden geleni yapsınlar.” şeklinde konuştu.

ÇINARINSESİ 

Çınar Hastane personelleri ‘sağlıklı yaşam’ için yürüdü FOTO GALERİ içinTIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.