Çınar İlçe Müftüsü Abdülhamit Turgut'tan Regaip Kandili Mesajı

Çınar İlçe Müftüsü Abdülhamit Turgut'tan Regaip Kandili Mesajı

Çınar İlçe müftüsü Abdülhamit Turgut Regaip Kandili vesilesi ile bir mesaj yayımladı.

Çınar ilçe müftüsü Abdülhamit Turgut Regaip Kandili vesilesi yayımladığı mesajında tüm Müslümanların Kandilini tebrik ederek, yapılacak dua ve yakarışların kabul edilmesi temennisinde bulundu.

Mesajında, "Üç aylardan Recep ve Şaban bizleri ruhen Ramazana hazırlar. Bu sebeple Resul-Ekrem (sas) Recep ayı girdiğinde "Allah'ım Recep ve Şaban'ı hakkımızda mübarek eyle bizi Ramazan'a ulaştır!" diye dua etmiş ve üç ayları sevinçle karşılanmıştır.

İdrak edeceğimiz Regaip, arzu, istek, emel ve tutku anlamlarına gelmektedir. Regaip, diğer bazı kandillerimiz gibi tarihte yaşanmış bir gecenin sene-i devriyesi değildir. Regaip, geleceğe yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkanı veren mübarek bir gecedir.

Regaip Kandili, bitmek tükenmek bilmeyen arzu ve isteklerimizin, bizi esir alan aşırı tutkularımızın ve bütün bu arzular doğrultusunda ortaya koyduğumuz çaba ve gayretlerimizin muhasebesini yapmamız için Rabbimizin her yıl bize lütfettiği mübarek bir gecedir.

Regaip,  arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, Regaibimizi Rabbimize yöneltmek, bütün işlerimizi cenâb-ı Hakk'ın rızasına uygun hale getirme çabasıdır. Zira kalplerimizin inşirahı, yüreklerimizin huzuru, gönüllerimizin neş-e ve sevinci ancak bu sayede mümkündür. Aynı şekilde bellerimizi büker günahlarımızdan, hata ve kusurlarımızdan, sinelerimizin ağır yüklerinden  kurtulmak, şanımızı yüceltmek, güçlükleri yenmek ve işlerimizi kolay kılmak için de Rağbetimizin daima Rabbimize yönelik olması gerekir.

Cenâb-ı Hakk'ın engin rahmetine, ilahi lütuf, inayet, ihsan ve ikramlarına mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde kendimizi yeniden gözden geçirelim. Günah ve hatalatımızla yüzleşelim. Nefis muhasebesi yapalım. Din-i mübin-i İslam'ın manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve özgüven kazanmaya çalışalım. İhtaraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak duralım. Kendimizden ve aile fertlerimizden başlayarak bütün akraba ve komşularımıza varıncaya kadar toplumun tüm kesimleri arasında sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşması için azami gösterelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere gönül coğrafyamızda yaşayan soydaş, vatandaş ve kardeşlerimizle birlikte bütün İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, rağbetlerimizi iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için Cenâb-ı Mevla'ya niyaz ediyorum." dedi. 

ÇINARIN SESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler