Çınar İmam hatip ortaokulu öğrencileri Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi

Çınar İmam hatip ortaokulu öğrencileri Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi

Çınar'da öğrenciler tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde, Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler verildi.

Çınar ilçemizde, Çınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde, Hazreti Muhammed'in hayatından gençlere yönelik örnekler verildi.

Çınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından, okulun bahçesinde düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinliğe öğrenci velileri ve öğretmenler de yoğun ilgi gösterdi.

Mevlid etkinliği, okul öğrencilerinden Hanzala Akbulut’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Çınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından okunan mevlide, bahçeyi dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlitten sonra Çınar İmam Hatip Ortaokulu İlahi Grubu, Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) için bestelenen ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Etkinlik, Has Camii İmamı Mehmet Akbulut’un konuşması ile devam etti. Akbulut konuşmasında Hazreti Muhammed'in İslam davasını omuzladığında gençlerin kendisine verdiği desteğin altını çizerek, gençlere örnekler verdi.

Program okulda yapılan siyer, Kur-an’ı Kerim’i güzel okuma, hadis ezberleme ve ezan okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından, okul öğretmenlerinden Mehmet Tekdal’ın yaptığı dua ile sona erdi.

 ÇINARINSESİ 

Çınar İmam hatip ortaokulu öğrencileri Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.