Çınar ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Çınar ilçemizde HÜDA PAR'dan Belediye Başkan Adayı olan Vedat Turgut, uzun yıllardır ilçeye gerekli hizmetlerin yapılmadığını belirterek iletilen sorun ve sıkıntılara yönelik hazırladığı projeleri projeleri paylaştı.

Diyarbakır'da özellikle tarım arazileriyle geniş bir yüzölçümüne sahip olan Çınar ilçesinde kent merkezinden kırsal mahallelerdeki sorunlara, ekonomiden tarımsal kalkınmaya, sağlık hizmetlerinden istihdama kadar birçok sorunu dile getiren HÜDA PAR İlçe Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, uzun yıllardır hizmet görmeyen Çınar'ın HÜDA PAR belediyeciliği ile istediği refah seviyesine ulaşacağını söyledi.

Seçim sürecinde yaptıkları çalışmalardan söz eden Turgut, "31 Mart'ta belediye başkanı ve meclis üyeleri seçimi yapılacak. Bu seçime HÜDA PAR olarak tüm il ce ilçelerde olduğu gibi Çınar'da da gireceğiz inşallah. Çınar'daki üye ve gönüllülerimizle beraber gece gündüz demeden ziyaretler yaparak seçim programımızı anlatıyor, beyannamemizi izah ediyoruz." dedi.

"Belediye seçimleri hizmet endeksli olmalı, siyaset yeri meclistir"

Yaptıkları ziyaretlerde şu ana kadar Çınar'a belediye anlamında bir hizmetin yapılmadığını ifade eden Turgut, "30-40 sene önce Turgut Özal, Erdal İnönü, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit köy köy, ilçe ilçe gezerek yol, su, elektrik vaatlerinde bulunuyorlardı. Çınar'ın Karacadağ bölgesindeki, ova bölgesi dediğimiz Dicle kenarındaki ve Mardin tarafındakiler olmak üzere yaklaşık 130 kırsal mahalleyi ziyaret ettik. Ne yazık ki şu ana kadar su elektrik ve yolun yapılmadığını gördük." ifadelerini kullandı.

Kırsal mahallelerde karşılaştıkları sorunları aktaran Turgut, Dicle Nehri yakınındaki mahallelerde şebeke suyunun olmadığını veya yetersiz olduğunu, mahallelerde halen yolların yapılmadığını, parke taşlarının döşenmediğini, alt yapılarının oluşturulmadığını aktardı.

Turgut, "Anavatan Partisinden son olarak HDP'ye kadar beyler, ağalar, şeyhler, Çınar zenginleri başkanlık yaptı fakat hizmet yapılmadığı söyleniyor. Dolayısıyla bizim halka çağrımız ve halkın da kabul gördüğü belediye seçimleri hizmet endeksli olmalı, siyaset yeri meclistir ve maalesef belediyede hizmetin yapılmadığını, belediyeye seçilenlerin 'bizden hizmet beklemeyin, göreviniz bizi seçmek' şeklinde söylendiğini; aile üyesi, dost, yandaş, akraba ve köylerini kayırdıklarını bariz bir şekilde gördük." şeklinde konuştu.

"Çınar'da oluşturulacak pazarla esnafımız kalkınacak"

Önceki belediye yönetimleri tarafından uygulanan yandaşlığın oluşturduğu mağduriyetlere dikkat çeken Turgut, "Bir köyde alt yapı yapılmış, asfalt köy içerisine kadar çekilmiş, parke taşları belki ahır kapılarına kadar götürülmüş ama hemen komşu köyde hiçbir hizmetin yapılmadığını gördük. Belediye; parti ve görüş ayırımı yapmaksızın herkese hizmet etmesi gereken bir kurumdur. Dolayısıyla HÜDA PAR olarak gittiğimiz yerlerde 'bizler hizmetinize talibiz; sizlere başkan, reis, önder olma düşüncesinde değiliz' diyoruz. Bu anlamda bizim plan ve projelerimiz var." ifadelerine yer verdi.

Çınar'ı, Diyarbakır'da en fazla toprağa ve alana sahip, yüzölçümüne rağmen merkezde en az nüfusun, esnafın ve kalan esnafında iş yapamama ile ilgili tepkilerin olduğu ilçe olarak tanımlayan Turgut, "Çınar'ın 155'e yakın köyü var fakat çevredeki 7-8 köy dışında kimse Çınar'a gelmiyor; Karacadağ bölgesindekiler Diyarbakır'a, ova köyleri dediğimiz bölgedeki insanlarda Bismil ilçesine alışverişe gidiyor. Halbuki belediye herkesin uğrayabileceği, köylülerin gelebileceği bir pazar oluşturabilse nitekim projelerimiz içerisinde var, köylüler ilçeye gelip buradan alışveriş yapacak ve esnafımız kalkınacak. Şu an ilçe nüfusumuz azalıyor. İnşallah bizler belediye başkanı seçildikten sonra buna engel olacağız." diye belirtti.

"Yapacağımız tesislerle işsizliği ortadan kaldıracağız"

Çınar'da ihtiyacı karşılayan bir sanayi sitesi olmadığında ilçede aracı bozulan vatandaşların Diyarbakır'a gitmek zorunda kaldığını kaydeden Turgut, sağlık alanındaki gözlemlerini paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

"İlçenin ihtiyacını gören hastanesi yok. Mevcut hastane 25 yataklı ve bu belediye desteğiyle 50'ye çıkarılabilir. 50 yataklı hastaneye dönüştürülmesi halinde tüm branşlarda doktorlar bulundurulmuş olacak ve bu anlamda nüfusu 80 bini aşan, hatta çevrede diğer ilçelere bağlı köylerimizdeki insanlarımızla 100 bine yakın nüfusumuz Çınar'da tedavi olabilecek."

İşsizlik sorunu ve istihdam alanına yönelik hazırladıkları projelerden söz eden Turgut, "Çınar'la ilgili projelerimiz var. Çınar ve kırsal mahallelerde kadın, çocuk, yaşlı binlerce insanımız çalışmak üzere batıya gitmek durumunda kalıyor; batıda milletin patatesi domates, soğanlarını topluyor. Gençlerimiz Akdeniz, Karadeniz gibi deniz bölgelerine gidip otellerde çalışmak durumunda kalırken birçoğunun ahlakının dezenformasyona uğradığı görülüyor. İnşallah bizim burada yapacağımız tesislerle en azından istihdam oluşturacak, işsizliği ortadan kaldıracak, halkımızın batıya gitmesine engel olacağız." dedi.

"İnşallah Çınar HÜDA PAR'la istediği o refah seviyesine ulaşacaktır"

Çınar'ın tarım merkezi olması gerekirken çiftçilerin maddi sıkıntılar yaşadığının altını çizen Turgut, "Çınar, bin 1950 kilometrekare alanıyla 10-15 ilden büyük bir yüzölçümüne sahip. İlçemiz bir tarım veya tarım-sanayi merkezi olabilir. Çınar'ın Adana Ceyhan'dan, Ankara Polatlı'dan, Aydın Nazilli'den eksiği yoktur ama maalesef sahipsizliğinden dolayı şu an istediği verimi alamıyor. Batıda 20-30 dönüm arazi sahibi olanlar lüks araçlara binip villalarda yaşayabilirken Çınar'da 100-200 dönüm alana sahip olan insanlar geçimlerini yapamıyor." ifadelerini kullandı.

Turgut, "Belediye hizmetine namzetiz. Diğerleri geldi, dönem dönem başkanlık yaptı ve hizmet vermediler. Halk bunun farkında ve arayış içerisindedir. Dolayısıyla bu arayışı HÜDA PAR'da bulacaklarını ümit ediyor ve görecekler. İnşallah HÜDA PAR'lı bir belediye halkımıza hizmet edecek ve inşallah Çınar istediği o refah seviyesine ulaşacaktır." şeklinde konuştu.

4f8cf4e1-ad3e-4f0d-ac58-d3abd1aeb99a.jpg

4e98fcde-94c3-4712-b37b-90013a2b124b.jpg

89e8acf8-433a-49cd-a2e7-9eaea4409ef7.jpg

27f7d669-483e-486f-bb55-cba1654f4502.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.