Çınar ve köylerinde Siyer Sınavına yoğun ilgi VİDEO-FOTO

Çınar ve köylerinde Siyer Sınavına yoğun ilgi VİDEO-FOTO

Türkiye geneli gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ve köylerinde soğuk havaya ve kara rağmen yoğun katılımla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl "O'nu oku, O'nu yaşa" sloganıyla gerçekleşen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, yaklaşık 150 merkezde gerçekleşti.

Çınar ve köylerinde toplam 15 merkezde gerçekleşen sınava yaklaşık 2 bin 500 kişi katılım gösterirken, sabahın erken saatlerinde sınav salonuna gitmek isteyen görevlilerin zor anlar yaşadığı görüldü.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı; Çınar ilçe merkezi, Aşağıkonak (Xanikajêr), Düzova (Qerhêta), Yaprakbaşı (Baré), Avdalı (Bîrabazin), Ağaçsever (Botika), Bağacık (Bağcağê), Bellitaş (Xirbêsîtil), Bulutçeker (Qubik), Alabaş (Êxilya), Yıllarca (Qaliğ, Gogwêri, Harrîk, Kanipank), Bayırkonak (Qorîyê), Karasungur (Gelîyêbûka) ve Mollapolat (Melpolat) köylerinde yapılırken, Hasköy (Xasé) köyünde yolların kapalı olması nedeniyle sınav yapılamadı.

 

İlçe merkezinden uzak birçok mahalleden de sınava girmek için çok sayıda öğrenci sabahın erken saatlerinden itibaren, sınavın yapılacağı okula akın ettiler.

Aşırı soğuk havaya rağmen sınava giren Ümit Dalar, "Peygamber efendimizin hayatını okudum. Çok güzel ve zevkliydi, kitabi okuyup bitirdim. İnşallah sınav sonucu iyi gelir." dedi.

Sınav vesilesiyle Hz Muhammed’in hayatını öğrendiklerini belirten Murat Çaran, “Çınar’da sınava girdim, Hz Muhammed’in hayatını öğrendik, çok zevkliydi, çok mutluyum. Herkesin bu sınava girmenizi istiyorum.“ ifadelerini kullandı.

Siyer sınavı vesilesi ile birçok bilgi öğrendiklerini belirten Elif Tekdal, “Ben bu sınav vesilesiyle Peygamberimizin hayatını ve bilmediğim şeyleri öğrendim. Tüm arkadaşlarımın bu bilgileri öğrenmesini istiyorum, herkesin bu sınava katılmasını istiyorum. Çünkü bu bilgiler çok önemli, Müslümanların eskiden nasıl kadar zorluk çektiklerin öğrendim." şeklinde konuştu.

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Toraman (Hemrani) mahallesinde katılan Helen Direkçi, “Sınava girdim. Siyer Sınavı'na hazırlanırken Peygamberimizin hayatını öğrendim, çok güzeldi." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.